menu Home
AndorraPólitica

Units per Ordino es compromet a estudiar el pla d’urbanisme “per veure si necessita algun reajustament”

Ràdio Valira | 13 de desembre de 2023

“Un cop al comú, en cas de guanyar, Units per Ordino estudiarà el pla d’urbanisme, aprovat fa dues setmanes, per veure si necessita algun reajustament o si el projecte ja és correcte i no cal, tot i que tot apunta que el pla requerirà matisos”. Així ho ha explicat el número quatre de la llista, Edgar Pujal, destacant que des de l’oposició s’hi va donar suport perquè “amb el POUP del 2019 estàvem arribant a uns volums de projectes amb llicència massa elevats, insostenibles fins i tot”.

Pujal ha explicat que des de la candidatura es reuniran amb propietaris i ciutadans per avaluar el pla, recordant que, “ara hi ha un període d’exposició pública que permetrà als propietaris fer al·legacions. Es podrien modificar coses, però hem de veure quines”.

El candidat ha exposat també que Units per Ordino vol “incentivar la promoció d’habitatges de lloguer, intentant que el propietari privat vegi realista fer aquests pisos”. A més, tenen previst donar ajudes al lloguer a gent que faci més de deu anys que viu a la parròquia.

El límit de creixement plantejat a Ordino es troba al voltant dels 8.000 habitants, però consideren que la proposta del pla d’urbanisme que contempla créixer només al voltant dels nuclis urbans és conceptualment bona, però també és cert que perjudica alguns propietaris.

De fet, considera que “hi ha terrenys a la parròquia que podrien tenir un bon ús residencial, com les cases unifamiliars, i que no tindrien efecte contrari als recursos d’aigua, electricitat i mobilitat”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play