menu Home
AndorraPólitica

UL + DA es marca com a prioritat la reforma del Centre cultural lauredià

Ràdio Valira | 11 de desembre de 2023

Unió Laurediana + Demòcrates + Acció + independents aposta per la cultura com un pilar fonamental per a la parròquia. L’incendi del Centre cultural va obligar a buscar nous recursos per continuar endavant amb les propostes previstes i posar de manifest la solidaritat del poble lauredià. La part positiva és que la reforma permetrà posar al dia amb els darrers avenços el que ha de ser el centre neuràlgic cultural de la parròquia. Com ha explicat aquest dilluns la número dos de la candidatura, Mireia Codina “la corporació es va reinventar i no vam deixar de fer res. A Sant Julià vam continuar gaudint de cultura, els espectacles i vam apostar per als joves talents del país”.

Invertir perquè grans i petits coneguin i estimin la cultura és un dels objectius de la llista. La intenció és donar suport als esdeveniments i festes tradicionals, ja que uneixen generacions i fomenten el sentit d’identitat i pertinença. Donar suport als artistes i artesans locals és prioritari tenint present que generen riquesa i són una part important de l’economia, ja que la cultura crea oportunitats laborals i empresarials, per això el projecte planteja recuperar la taula d’entitats culturals i potenciar als artistes locals.

D’altra banda, la reforma del centre cultural i de congressos lauredià és previst que pugui esdevenir una realitat l’estiu del 2024 i que permeti posar la cultura, de nou, al centre. En aquest sentit, Codina ha manifestat que “gràcies a l’estalvi hem pogut invertir en la modernització i millora de les instal·lacions. Volem tenir un espai modern i més preparat per les futures propostes que s’hi puguin desenvolupar. També es vol donar les eines necessàries als joves talents de la parròquia oferint formació en la diversitat de les arts escèniques”. És previst renovar la façana, que hi hagi una millora dels recursos tecnològics i que es puguin crear diferents espais, com la biblioteca, més polivalents i amplis.

La festa major també s’inclou en el programa electoral amb la intenció de treballar per mantenir els actes per a tots els públics i que continuï sent un punt de trobada i acollida per tothom. És previst que la universitat també afavoreixi el desenvolupament cultural i educatiu i sigui un revulsiu econòmic i comercial per a la parròquia.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play