menu Home
AndorraCultura

L’Ossa d’Ordino tindrà representació infantil i d’adults per l’increment de participants

Ràdio Valira | 28 de novembre de 2023

L’Ossa d’Ordino arribarà al Prat de Call el diumenge 10 de desembre a les 11.45 hores. La representació de la farsa burlesca ha experimentat en els darrers anys un notable creixement. Aquest increment s’ha vist reflectit en el nombre de participants i ha portat a l’Associació de cultura popular d’Ordino, els organitzadors de la festa, a dividir la representació en dues parts: la primera, titulada ‘El despertar de l’osseta d’Ordino’, feta íntegrament per la canalla; i la segona, ‘L’última Ossa d’Ordino’, representada pels adults.

Fins ara adults i canalla formaven part de la mateixa representació, però l’increment de participants ha portat a separar les dues actuacions, tot i que estan connectades, ja que la representació infantil simula que són els fills i filles dels mateixos personatges adults. Els 30 actors i actrius, grans i petits, assagen intensament des de principis de novembre.

L’Ossa d’Ordino és una farsa burlesca que explica com uns dallaires mandrosos acaben amb la darrera ossa que es va veure per Ordino el segle passat. Entremig, l’acció es desenvolupa amb un embolic de personatges -l’amo de les terres, la minyona i uns senyorets de ciutat- que interaccionen a partir d’uns diàlegs farcits de sàtira sobre l’actualitat política i social de la parròquia.

Primer aniversari Unesco
La representació d’enguany s’escau en la celebració del primer aniversari de la inclusió per part de la Unesco de les Festes de l’os dels Pirineus a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Aquest dimecres 29 de novembre farà un any del reconeixement internacional que es va assolir gràcies a la candidatura conjunta entre els pobles de l’Alt Vallespir -Arles, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans- i d’Andorra -Encamp i Ordino-.

L’Ossa d’Ordino també va ser reconeguda l’any 2021 pel Govern com a festa d’interès cultural i inclosa en l’inventari general del patrimoni cultural d’Andorra com a bé immaterial.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play