menu Home
AndorraEsports

CM.- Un rescat per imprudència o negligència a la muntanya podrà arribar a costar més de 6.000 euros

Ràdio Valira | 23 de novembre de 2023

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat el reglament de les tarifes i els preus públics dels serveis del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments amb la finalitat de preveure el rescabalament de costos i despeses en operacions de recerca, salvament, rescat o socors que porti a terme el Cos de Bombers a causa de la imprudència o la pràctica d’una activitat de risc per part de la persona que n’és beneficiària. El reglament fixa les tarifes i els preus públics d’aquests serveis. A tall d’exemple, una hora d’un helicòpter biturbina costa 6.394,38 euros, mnetre que una hora d’un camió autoescala, 105,05 euros.

La llei del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments regula els aspectes relatius al rescabalament de costos i despeses en aquest tipus d’operacions, i disposa que el Govern ha de determinar reglamentàriament la tarifa per hora dels mitjans humans i materials que gestiona el Cos. Tot i això, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha assegurat que el text “no té una vocació sancionadora ni recaptatòria” i ha puntualitzat que només s’aplicarà en casos on, per exemple, la persona beneficiària del rescat sigui “reincident”.

A més, la llei del pressupost per a l’exercici del 2023 va afegir altres actuacions, com la participació en dispositius preventius d’esdeveniments esportius, culturals o de qualsevol altre tipus, la participació en rodatges i filmacions d’espots o pel·lícules i l’emissió d’informes, entre d’altres.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play