menu Home
Andorra

Més de 7000 euros en premis al XVII Concurs d’Iniciatives ambientals

Ràdio Valira | 21 de novembre de 2023

Escaldes-Engordany.- El Govern d’Andorra, a través d’Andorra Sostenible i el comú d’Escaldes-Engordany, ha col·laborat en l’organització del 17è Concurs d’iniciatives ambientals, que es va iniciar al mes de juny i ha finalitzat al novembre amb la corresponent entrega de premis, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Els objectius del concurs (obert a tots els ciutadans, escoles, organismes públics, empreses i entitats sense ànim de lucre) han estat la recerca d’accions que fomentin el consum sostenible; la incentivació d’activitats d’educació ambiental que fomentin la sensibilització de la població; les accions orientades a la conservació i divulgació de valors naturals; les accions destinades a reduir l’impacte ambiental dels edificis i instal·lacions; les accions que millorin la mobilitat; les accions enfocades a millorar la gestió dels residus i orientades cap al concepte de Residu Zero; i s’ha incidit especialment en l’estalvi i la millora de la gestió de l’aigua.

S’han presentat un total de cinc projectes dividits en les tres categories següents: ‘Ciutadania i empreses’, ‘Escoles’ i ‘Premi especial entorn la temàtica de l’aigua’.

El primer premi a la categoria ‘Ciutadania i Empreses’, guardonat amb una dotació de 1500 euros, ha estat per ‘Be Forest’ per la presentació del projecte ‘Siguis bosc: el bosc i la muntanya cuiden l’aigua, i tu?’. La iniciativa busca sensibilitzar les persones amb el medi ambient a través del contacte amb la natura.

En la categoria ‘Escoles’ el primer premi, dotat també amb 1500 euros, ha estat per ‘Estudi i construcció d’una placa solar aerotèrmica per habitatges’, elaborat pels alumnes del Lycée Comte de Foix. El segon premi, acreditat amb 1000 euros, se l’han endut els estudiants de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino en reconeixement pel treball ‘Projecte de reducció del consum energètic’.

Per últim, el ‘Premi especial entorn la temàtica de l’aigua’, de 2000 euros, ha estat per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’Escola Andorrana, per la presentació del projecte ‘Reduïm l’aigua que no consumim’. Aquesta iniciativa busca conscienciar a 1400 alumnes d’escoles d’Andorra respecte a la utilització de l’aigua que no es fa servir; una de les alternatives per evitar de malgastar-la és utilitzar-la per regar, fet que serà beneficiós per l’ecosistema del país.

Els premis han estat entregats per la consellera de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell; el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal; i per la directora de Medi Ambient del Govern, Sílvia Ferrer, a la Sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play