menu Home
AndorraSocietat

AM.- Sant Julià de Lòria celebra la constitució del 16è Consell d’Infants

Ràdio Valira | 21 de novembre de 2023

Sant Julià de Lòria.- La casa comuna de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest dilluns la constitució del setzè Consell d’Infants després de les eleccions que van tenir lloc el passat 12 de novembre. D’aquesta manera, vuit alumnes de cinquè curs -quatre de l’escola andorrana i quatre de l’escola francesa- han estrenat oficialment el càrrec. “La veritat és que per a mi és un dels projectes d’aquesta legislatura que personalment m’ha il·lusionat. Veure aquests infants amb aquestes ganes de fer coses per la parròquia no deixa de ser engrescador” ha celebrat el cònsol major lauredià, Josep Majoral.

Durant la sessió, els consellers infantils han expressat el seu agraïment per formar part d’aquest organisme i han avançat diverses propostes que els agradaria dur a terme relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient com ara realitzar pancartes per evitar que es tirin burilles a terra, la creació de carrils bici, recuperar una zona d’intercanvi de llibres o impulsar activitats culturals i esportives. Per altra banda, els vuit representants també han demanat als cònsols lauredians una piscina descoberta i una residència per a la gent gran de la parròquia. “S’ha parlat de carril bici, i ja és un dels projectes que està engegat des del comú, ja que es va signar un acord amb Govern l’any passat. S’ha parlat d’una residència per avis, i nosaltres disposem de pisos tutelats que ja estan pensats en aquesta línia. S’ha parlat d’una piscina descoberta, i nosaltres no sabem si podrem fer-ne una, però proposarem activitats d’aigua per als infants” ha assenyalat el mandatari comunal. “Per tant, em quedo amb el fet que les seves propostes reflecteixen la problemàtica real del dia a dia de la parròquia” ha afegit Majoral.

La sessió constitutiva s’ha celebrat en el marc del Dia Mundial de la Infància. Per això, durant tot l’acte, els vuit consellers han lluït una samarreta blava amb un missatge que feia referència al dret número dotze del manifest: el dret a votar. Per acabar, Majoral ha assegurat que els consellers “són el futur de la parròquia” i ha encoratjat a tots els infants a treballar de valent en les seves propostes que, en qualsevol cas, rebran el suport del comú

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play