menu Home
AndorraSocietat

Increment de gairebé el 3% en els assalariats al mes de setembre

Ràdio Valira | 16 de novembre de 2023

Andorra la Vella.- Segons dades avançades del mes de setembre, el nombre d’assalariats se situa en 41.810 persones, el que representa una variació del 2,7% respecte al mes de setembre avançat de l’any anterior. La massa salarial se situa en 99,54 milions d’euros, el que representa una variació del 10,3% respecte al mes de setembre avançat de l’any 2022. Pel que fa al salari mitjà avançat se situa en els 2.380,68 euros, mentre que el salari medià avançat se situa en els 1.947,27 euros. Aquestes xifres suposen unes variacions del 7,4% i 6,8%, respectivament, respecte a un any enrere.

Estadística també ha facilitat el nombre total d’assalariats del mes d’agost que se situa en 42.100 persones, el que representa una variació del 2,4% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què hi va haver 41.097 persones. El mes d’agost presenta l’increment més destacat del nombre d’assalariats, comparat amb el mateix mes de l’any passat, en el sector de producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua amb un 12%. El sector que presenta un decrement més destacat en el nombre d’assalariats és hoteleria amb un 3,7%.

La mitjana d’assalariats, d’acord amb les dades acumulades de gener a agost, és de 43.547 persones, un 4,9% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és transports i comunicacions amb un 9,1%. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és sistema financer amb un 2,5%.

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana d’assalariats és de 43.062 persones, un 5,4% més comparat amb el mateix període anterior. Els sectors que presenten un increment més destacat són activitats immobiliàries i serveis empresarials i transports i comunicacions amb un 10,4% i un 10,2% més, respectivament. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és sistema financer amb un 2,9%.

La massa salarial total del mes d’agost del 2023 és de 100,37 milions d’euros. La variació és positiva, d’un 9,4%, respecte al mateix mes de l’any anterior.

El sector que presenta una variació positiva més destacable és altres activitats socials i serveis personals amb un 19,9%. Cap sector que presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior.

D’acord amb les dades acumulades de gener a agost, la mitjana mensual de la massa salarial és de 104,34 milions d’euros, equivalent a un increment del 10,9% respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és transports i comunicacions amb un 17,5%. En canvi, l’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix període de l’any anterior és sistema financer” amb un 3,9% menys.

D’acord amb les dades recollides al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 103,05 milions d’euros, equivalent a una variació del 10,6% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és transports i comunicacions amb un 17,3% més. L’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior és sistema financer aque cau un 3,9%.

El salari mitjà total declarat a la CASS per al mes d’agost és de 2.384,13 euros, un 6,8% més respecte al mateix mes de l’any anterior.
Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és altres activitats socials i serveis personals amb un 14,9% més. D’altra banda, cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior.

D’acord amb les dades acumulades de gener a agost, el salari mitjà s’ha situat en 2.395,97 euros, equivalent a una variació del 5,6% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 10,1% més. D’altra banda, l’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix període de l’any anterior és sistema financer amb un 1,4% menys.

D’acord amb les dades acumulades durant els darrers 12 mesos, el salari mitjà s’ha situat en 2.393,10 euros, equivalent a una variació del 4,9% més respecte al mateix període anterior. Els sectors que presenten una variació positiva més remarcable són activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials i llars que ocupen personal domèstic, ambdues amb un 8,7% més. L’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior és sistema financer amb un 1,1% menys.

El salari medià total declarat a la CASS per al mes d’agost del 2023 és de 1.961,89 euros, és a dir, un 6,7% respecte al mateix mes de l’any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és administració pública i seguretat social amb un 10,4% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior.

La mitjana del salari medià, d’acord amb les dades acumulades de gener a agost del 2023, és de 1.923,03 euros, un 7% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 11,3% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers 12 mesos, la mitjana del salari medià és de 1.901,23 euros, un 5,9% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 10,7% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play