menu Home
Andorra

Andorra la Vella publica ‘Pròleg’, l’obra de Nil Forcada guanyadora del premi d’assaig literari 2022

Ràdio Valira | 13 de novembre de 2023

Andorra la Vella.- L’obra ‘Pròleg’, de Nil Forcada, va ser la guanyadora del Premi Andorra d’Assaig Literari 2022, una de les categories de la Nit Literària que promou el Cercle de les Arts i de les Lletres Andorra. El llibre ja s’ha publicat i el cònsol menor, Miquel Canturri, ha fet entrega d’un exemplar al seu autor.

‘Pròleg’ és un assaig que fa una reflexió sobre el llibre de Manel Gibert ‘Vertigen. Vint-i-set contes dins d’un laberint’. L’autor, Nil Forcada, explica que l’objectiu és “analitzar tots els aspectes del llibre, encara que sigui superficialment, i la idea és fer valdre aquest tipus de literatura”. Al llarg d’un centenar de pàgines, Forcada busca reivindicar i donar a conèixer la literatura més reposada, ja que considera que “avui dia editem moltes coses i produïm moltes coses, i moltes iniciatives queden tapades”.

El fet d’escollir el llibre de Manel Gibert per fer aquesta reflexió es va donar pels coneixements previs de l’autor. “L’havia treballat molt gràcies a un llargmetratge on vaig participar”, remarca, “tenia una entrevista molt llarga amb el Manel Gibert i, a partir d’aquí, vaig anar reordenant les peces i cosint-les”.

El 2022 va ser el primer any que el comú d’Andorra la Vella va atorgar aquest guardó, que està dotat en 3.000 euros. A més, el premi també inclou l’edició, publicació i distribució dels exemplars. El comú s’encarregarà de distribuir les còpies, que es repartiran entre l’autor, la xarxa de biblioteques públiques, les escoles de batxillerat de la parròquia i l’arxiu comunal.

 

 

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play