menu Home
AndorraSocietat

Un audiollibre en temps real, l’aposta de ‘La Poma de Caramel’

Ràdio Valira | 31 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- L’ús d’audiollibres és ja una pràctica perfectament estesa i acceptada en la societat d’avui en dia. Però, l’autor de ‘La Poma de Caramel i altres relats fracturats’, Pablo Böhmwald, i l’actor de doblatge, Sergi Zamora, volen fer un pas més i traslladar l’art de llegir i escoltar al temps real; és a dir, en viu i en directe. Una pràctica que era força més habitual fa un segle, on hi va haver la lectura més famosa de la història, la que va fer Orson Welles de ‘La Guerra dels Móns’ per la ràdio i que gairebé fa col·lapsar la costa est dels Estats Units. L’autor afirma que “volem donar una variant més de cultura al país”.

Reprenent aquest esperit, el de llegir una obra i traslladar emocions, neix aquesta iniciativa que tindrà la primera aturada el 17 de novembre, on un petit grup podrà escoltar la lectura de diverses històries de les que es composa el llibre. Aquesta primera incursió de ràdio teatre serà una prova de foc, com diu Zamora (Hèrcules), que afirma que “comencem amb un format més petit, i en funció de com vagi, buscarem fer el salt en un format més gran”. Ell, precisament, serà una de les veus que donarà cos a les històries i estarà acompanyat d’altres veus reconegudes com les de María Luisa Solá (la princesa Leia), Joan Carles Gustems (Thorin escut de roure) entre d’altres.

Els quatre relats escollits per fer aquest primer tastet d’audioteatre són ‘El ronyó de Markus Fromm’, ‘Pandemonium’, ‘El dia del judici’ i el títol homònim que dona nom al llibre, ‘La poma de caramel’ i que va guanyar el 2023 el premi a la millor història de terror i fantàstica en el concurs de narrativa organitzat pel comú d’Encamp. L’obra, escrita originalment en castellà, veurà la llum en català el proper Sant Jordi, i l’autor vol que aquesta vagi acompanyada de l’audiollibre, també en la llengua del Principat. L’audioteatre en serà la primera pedra.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play