menu Home
AndorraSocietat

Fins a vint aspirants a agents de policia comencen les proves per cobrir dotze places

Ràdio Valira | 31 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- Les persones que aspiren a formar part de la nova promoció d’agents de policia han començat aquest dilluns les proves de selecció per cobrir dotze places. Les primeres han estat les físiques, que han tingut lloc a l’estadi comunal Joan Samarra Vila. S’hi han presentat vint persones, quinze homes i cinc dones, que a primera hora del matí s’han enfrontat al test de resistència. Aquesta prova consisteix a fer el màxim de voltes possibles a la pista d’atletisme de 400 metres en un temps que no superi els dotze minuts.

A la tarda han dut a terme el circuit de resistència, habilitat i força. El cap del grup de Formació, el sergent Sergi Lechuga, ha explicat que es tracta d’un total de nou exercicis en un recorregut que combina els obstacles amb diverses voltes a l’estadi.

Els homes han d’aconseguir completar el circuit en menys de tretze minuts i mig, i les dones en menys de setze. En aquest sentit, el cap del grup de Formació ha indicat que els barems “són un estàndard en l’àmbit europeu” per a una “condició física que ha de ser mitjana-alta, ja que és una de les exigències tant en la formació inicial com en la tasca policial”.

L’examen físic continuarà dimarts amb la prova de muntanya, que consisteix a fer un recorregut d’una distància d’aproximadament 1.600 metres amb un desnivell d’uns 200 des de l’alberg de la Comella fins a un punt situat al camí del Bosc Negre.

Candidats i candidates hauran de superar les proves professional i cultural aquest divendres i la pròxima setmana serà el torn per als idiomes i els tests psicotècnics. Està previst que tot el procés es tanqui a finals de novembre amb les entrevistes professionals. “Esperem que les noies que s’han presentat arribin al final, ja que la presència de més dones és molt necessària per assolir la paritat al cos de policia”, ha manifestat el sergent.

Entre els diversos requisits que han de complir les persones que es presenten a agent de policia destaquen ser major d’edat, tenir la nacionalitat andorrana, el títol de batxillerat o un diploma equivalent, disposar del diploma de català de nivell B2, estar lliure d’antecedents penals, i tenir una alçada mínima d’1,60 metres, les dones, i 1,65 metres, els homes. Pel que fa al permís de conduir andorrà B2, continua sent un requisit d’obligat compliment, però es permetrà que els futurs agents se’l puguin treure durant el període de formació.

Els i les aspirants que superin les proves d’accés, hauran de passar una formació inicial d’una durada màxima de nou mesos. Un cop hagin completat aquesta formació, seran nomenats agents de policia en període de prova durant un any.

De les dotze places convocades en aquest concurs, vuit corresponen a jubilacions i excedències, i les altres quatre són de nova creació. La policia recorda que, des del 2017, s’han anat convocant concursos pràcticament cada any per anar cobrint places. Aquesta serà la 58a promoció.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play