menu Home
AndorraSocietat

La Creu Roja ofereix formacions en primers auxilis per als interns del centre penitenciari

Ràdio Valira | 25 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- La Creu Roja Andorrana i el centre penitenciari han unit esforços per proporcionar una oportunitat de formació valuosa en matèria de primers auxilis, primers socors en equip i cuidadors de persones per aquest centre. La iniciativa ha estat tot un èxit. Prop de 40 internes i interns s’han inscrit voluntàriament en aquest projecte educatiu, que representa una oportunitat de creixement personal i professional per aquestes persones durant el seu temps a la institució penitenciària.

Aquesta setmana, el mateix formador del centre penitenciari ha iniciat algunes sessions de formació en primers auxilis, proporcionant una base sòlida per les pròximes etapes del programa. Els formadors professionals de la Creu Roja Andorrana començaran a intervenir primera setmana de novembre i donaran suport fins al mes de gener.

Les formacions estan dissenyades per dotar a les internes i interns de les habilitats i els coneixements necessaris per respondre adequadament en situacions d’emergència i ser de suport per a la comunitat.

La Creu Roja Andorrana i el centre penitenciari celebren aquesta col·laboració com una fita on es promou la importància de realitzar formacions per saber actuar en casos d’emergència i ajudar a les persones que més ho necessiten per ser i formar part del benestar de la societat. Alhora, pot marcar una diferència significativa en les vides d’un col·lectiu que normalment es troba amb dificultats d’inserció un cop han acabat de complir la seva condemna.

Un dels aspectes més inspiradors d’aquest projecte és la seva dimensió de voluntariat. Després d’haver completat la seva formació i de complir amb èxit el seu temps de sentència, tenen la possibilitat de convertir-se en voluntaris de Creu Roja Andorrana. Aquesta oportunitat no només els permetrà reintegrar-se a la societat com a membres actius sinó que també, podran ser i formar part del benestar de la societat amb el seu servei desinteressat.

Aquesta sinergia exemplifica el compromís de la Creu Roja Andorrana amb la inclusió i la rehabilitació donant suport a totes les persones de la comunitat, independentment del seu passat, oferint oportunitat real de transformació i redempció on se senten orgullosos de ser part d’aquesta iniciativa conjuntament amb el centre penitenciari.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play