menu Home
Andorra

La ciutadania escull restaurar la custòdia de l’església Santa Eulàlia d’Encamp

Ràdio Valira | 24 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- La custòdia de l’església de Santa Eulàlia d’Encamp ha estat la guanyadora del procés participatiu per escollir el bé moble cultural que es preferia restaurar amb prioritat. La consulta ciutadana ha comptat amb un total de 395 vots, recollits a través de la plataforma www.visc.ad. Del total de vots, un 46,8% han estat per a la proposta guanyadora, un 35,7% per als baguls esponsalicis i un 17,5% per a la roba carlina.

La custòdia és tipus vitrina i servia com a expositor del Santíssim Sagrament en ocasions especials, com ara el Dijous Sant o el Corpus Christi. La peça és de fusta policromada al tremp, vidre i paper filigranat, i té una forma polièdrica, amb base hexagonal. A la part posterior conserva una inscripció força singular (“Rt. Pere Aldosa. Any. 1754”), cosa que permet saber a qui va pertànyer i quan va ser feta.

Aquesta iniciativa – que és el segon any es du a terme – permet donar a conèixer algunes de les peces que formen part dels fons patrimonial del Govern, així com la tasca que es du a terme des dels departaments de Patrimoni Cultural i de Participació Ciutadana.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play