menu Home
AndorraSocietat

Andorra i França revisen els procediments necessaris en cas d’emergència

Ràdio Valira | 24 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- Repassar els procediments associats a situacions d’emergència, especialment vinculades a fenòmens meteorològics desfavorables durant els mesos d’hivern, així com revisar els canals de comunicació interns i els dispositius preventius que s’activen en els casos de possible afectació a la carretera d’accés a Andorra. Amb aquest objectiu, s’ha organitzat aquest dimarts un exercici de vialitat hivernal, que s’ha desenvolupat durant tot el matí en un espai habilitat a les instal·lacions del Centre esportiu del Pas de la Casa que ha servit per gestionar i coordinar les accions derivades de l’activitat.

L’acció s’ha concebut com a un exercici de despatx i, per tant, no ha requerit de cap mobilització d’efectius sobre el terreny. Així doncs, l’activitat s’ha centrat en verificar el correcte funcionament de mecanismes essencialment organitzatius, mitjançant el simulacre d’un escenari de bloqueig de vehicles a la carretera d’accés a Andorra des de França a causa d’una climatologia molta adversa i unes condicions en els accessos molt desfavorables. Igualment, s’ha pogut comprovar com s’activen diferents recursos de suport com ara el de manteniment de carreteres, l’assistència sanitària, l’allotjament de persones en situacions de vulnerabilitat o el salvament.

Representants de la Prefectura de l’Arieja, així com de diferents grups operatius de l’estat veí, han participat en aquesta maniobra conjunta per tal d’avaluar els circuits de coordinació existents entre els dos territoris en aquests tipus de successos. Per part d’Andorra, l’exercici ha comptat, a més de Protecció Civil com a coordinadors, amb la participació d’efectius dels cossos de policia, de bombers i de duana, de membres del Ministeri d’Afers Exteriors, del departament de Mobilitat del Govern, del COEX, del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, de la Creu Roja Andorrana i del Servei de Circulació del Comú d’Encamp.

Aquesta activitat s’emmarca dins de les accions anuals de preparació de la temporada d’hivern i respon a la voluntat d’ambdós territoris de millorar els procediments establerts, sobretot aquells relacionats amb la preparació dels equips d’emergència en situacions de previsió de fenòmens adversos.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play