menu Home
AndorraSocietat

El nombre de visitants al setembre s’incrementa un 10,2%

Ràdio Valira | 23 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- Al llarg del mes de setembre han entrat al país un total de 818.711 visitants, dels quals 468.445 han estat excursionistes (57,2%) i 350.266 han estat turistes (42,8%). Respecte del setembre de l’any passat, tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, el nombre de visitants ha augmentat un 10,2%: els turistes s’han incrementat un 15,5% i els excursionistes ho han fet en un 6,6%.

Per país de residència, cal destacar que els visitants d’altres procedències han presentat una variació positiva del 21,6%, seguit dels visitants francesos i dels espanyols, els quals presenten una variació positiva de l’11,6% i del 5,8% respectivament en relació amb el setembre del 2022.

En termes acumulats dels darrers dotze mesos, els visitants han augmentat un 13,4%. En aquest sentit, tant els turistes com els excursionistes han presentat increments del 17,6% i del 10,3% respectivament.

Per país de residència, els visitants d’altres procedències mostren una pujada del 28,8%, seguits dels espanyols i dels francesos, que també augmenten un 14,3% i un 8,2% respectivament.

L’acumulat des de principi d’any (YTD) del nombre de visitants-dia (suma dels excursionistes i dels turistes per la pernoctació mitjana) és un 14,2% superior en relació amb el mateix període referit a l’any anterior.

Entrada de vehicles

D’altra banda, el nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de setembre han estat de 353.284, fet que suposa una variació percentual negativa respecte del mes de setembre de l’any anterior del 0,7%. El total de turismes presenta un decrement del 0,7% i el de vehicles pesants de l’1,7%.

Així mateix, els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual negativa del 7,7% mentre que, pels provinents de França, la variació ha estat positiva, en aquest cas d’un 15,5%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual negativa del 2,4% per la frontera hispanoandorrana. Quant a la frontera francoandorrana, la variació ha estat positiva en un 5,5%.

De gener a setembre d’aquest any, respecte del mateix període del 2022, s’ha produït un increment del 6,1% en el nombre de vehicles, amb un increment del 6,3% dels provinents d’Espanya i un increment del 5,7% dels provinents de França.

Finalment, el nombre de vehicles que han entrat al país durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.188.289, fet que representa una variació positiva del 5,2% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 3.979.451 vehicles. Els vehicles que ho han fet per la frontera hispanoandorrana han augmentat en 132.535 unitats, un 4,9% més respecte al mateix període de l’any passat, mentre que els que han entrat per la frontera francoandorrana ho han fet en un 5,9% (76.303 unitats més).

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play