menu Home
AndorraEsports

AM- Verdú arriba en el seu millor moment a Soëlden

Ràdio Valira | 16 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- La Copa del Món de Soëlden, com és habitual, donarà el tret de sortida de la temporada de l’esquí de més alt nivell. A la cita austríaca hi serà Joan Verdú, que aquest matí ha presentat la seva temporada a la seu d’un del seu patrocinador principal, Creand Crèdit Andorrà. Acompanyat del seu entrenador, Juan Lago, del director d’esquí alpí de la FAE, i amb la presentació del director de l’Àrea de Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso, l’esquiador ha explicat que “arribo en molt bon moment, hem pogut fer uns blocs d’entrenament molt bons en pretemporada, tant les cinc setmanes a Nova Zelanda, com el darrer a Saas Feei estic en forma i sense molèsties físiques”. Lago ha ratificat aquestes sensacions afirmant que “sí, en Joan està en el millor moment de la seva carrera”.

Pel que fa al desenvolupament dels mesos de preparació, Lago, que ha fet la seva intervenció íntegrament en català, ha explicat que “hem pogut treballar molt bé en els blocs de cinc setmanes de Nova Zelanda; hem fet pal llarg i pal curt i ens hem trobat unes condicions de neu, materials i climatologia ideals per treballar”. Verdú ha afegit que “com l’any passat, he fet entrenaments de qualitat amb l’equip nacional de Noruega, que m’han anat molt bé per tal de tenir referències”. Sobre l’estada a Saas Fee, el tècnic ha explicat que “hem dividit els cinc dies en dos blocs, dos de velocitat i tres de gegant, que també ens han donat molt bons resultats”. Ara, l’esquiador i el seu equip tècnic es desplaçaran fins a Pitztal per completar la preparació.

Quant al seu punt de forma, Verdú ha manifestat sentir-se en les millors condicions. “L’any passat va ser increïble, el primer sencer en Copa del Món, i va ser també de gran aprenentatge” ha dit, tot afegint que “estic segur que aquest, amb tot el que vaig viure, i sense la pressió afegida d’haver de ser a les finals, que es feien Andorra, podrem treure encara millor rendiment i mostrar tot l’esquí que portem dins”. L’esquiador ha evitat marcar-se cap fita concreta, però ha manifestat que “volem ser regulars, i estar habitualment entre els millors del món; no fer un gran resultat esporàdic”. Per tal de trobar aquest punt de continuïtat, Verdú està convençut que “l’aprenentatge que hem assolit i la bona feina feta seran claus”.

Com tot esportista, Joan Verdú també té les seves pistes fetitxe, on els resultats han estat bons, les sensacions millors i que es marquen amb vermell en el calendari. “Sens dubte, totes les 10 proves de la Copa del Món són importants, però les dues que es disputen a Alta Badia són especials” ha afirmat. Cal recordar que, precisament en l’estació italiana, Verdú va assolir el millor resultat de la seva carrera imposant-se en una de les mànegues. “És segurament un tema més d’emocions, de sentiments, però Alta Badia estic segur que tornarà a ser una pista especial i rellevant aquesta temporada”. L’esquiador no ha pogut evitar fer la vista enrere, i ha recordat que “hem de gaudir la temporada; si miro en com estava tres anys endarrere i com estic ara, el canvi és espectacular”. Verdú ha fet èmfasi en el fet que “estava en un quiròfan, sobre una taula, amb moltes operacions i ara estic competint contra els millors del món”.

Equip en creixement
Malgrat que la jornada d’avui era per parlar exclusivament de Joan Verdú, Vidosa ha fet un apunt de la resta de la secció competitiva de la FAE i ha indicat que “tenim molts esquiadors joves que venen darrere del Joan i estem especialment contents amb el grup de noies que van progressant molt bé”. També ha confirmat una roda de premsa en els dies que venen per presentar tota la temporada de la Federació.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play