menu Home
AndorraPólitica

La inestabilitat a l’Orient Mitjà i garantir la pau Europa centraran la sessió plenària de l’APCE

Ràdio Valira | 11 d'octubre de 2023

Estrasburg.- La sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) que se celebra fins aquest divendres a Estrasburg ha acordat establir tres debats d’urgència i dos debats d’actualitat a l’entorn, principalment, de la situació a l’Orient Mitjà i a Ucraïna.

Així doncs, els 46 estats membres de l’APCE debatran sobre l’escalada de violència a l’Orient Mitjà després del recent atac de Hamàs contra Israel; la situació al nord de Kosovo després del recent atac i la necessitat d’una desescalada; garantir una pau justa a Ucraïna i una seguretat duradora a Europa; la situació humanitària a l’Alt Karabaj i sol·licitar l’alliberament immediat d’Osman Kavala.

Precisament, Osman Kavala ha rebut el Premi dels Drets Humans Václav Havel pel seu activisme i defensa dels drets humans a Turquia des de principis dels anys 90. Kavala va ser detingut l’octubre de 2017 i tot i que el Tribunal Europeu dels Drets Humans va considerar la detenció contrària a la Convenció Europa dels Drets Humans i demanava el seu alliberament immediat, Kavala continua detingut i va ser condemnat a cadena perpètua l’any 2022.

D’altra banda, l’ordre del dia de la Sessió plenària preveu la celebració d’un debat conjunt sobre l’impacte de la lluita contra la COVID-19 en la salut mental i el benestar dels infants i joves; i sobre la prevenció de conductes addictives en els infants. A més, també es tractarà l’ús del programari espia Pegasus i la vigilància encoberta dels estats; el repte de l’auge de la ideologia d’extrema dreta i les crisis migratòries.

La delegació del Consell General en aquesta sessió de l’APCE està encapçalada per Berna Coma i integrada per Susanna Vela i Salomó Benchluch Ayach.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play