menu Home
AndorraPólitica

L’FMI preveu un creixement del 2,1% del PIB per a aquest any

Ràdio Valira | 10 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- El Fons Monetari Internacional (FMI) ha actualitzat aquest dimarts les previsions econòmiques d’Andorra i estima que malgrat que l’economia del Principat creixerà aquest any experimentarà un alentiment al llarg del 2024. L’organisme, segons es recull en l’informe mundial de perspectives econòmiques de l’octubre, preveu que el creixement del Producte Interior Brut (PIB) per aquest 2023 serà del 2,1% i d’un 1,5% per a l’exercici vinent.

Així mateix, les previsions de l’FMI mostren una inflació a finals d’any del 5,2%, tot i que de cara al 2024 s’estima una moderació que situarà aquest percentatge en el 3,5%. Si es va més enllà, tal com recull l’organisme, es pot veure com la projecció per al 2028 és encara més baixa amb un IPC de l’1,7%.

Al llarg de l’informe, des de l’FMI s’incideix en el fet que l’economia mundial continua recuperant-se “lentament” de la pandèmia i els efectes de la guerra a Ucraïna, els quals han provocat un augment en el cost de la vida. Malgrat les dificultats, asseguren que “l’economia global ha desaccelerat”, però “no s’ha estancat”.

Si s’analitzen les dades dels països veïns, es pot veure com l’FMI preveu que Espanya tanqui l’any amb un PIB del 2,5%, mentre que la xifra baixa fins a l’1,7% per al 2024. En el cas de França, s’estima que tancarà el 2023 amb un PIB de l’1% i que la xifra augmentarà fins a l’1,3% de cara al pròxim exercici.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play