menu Home
AndorraPólitica

Una delegació de la Comissió Europea contra el racisme vista el país per conèixer els avenços d’Andorra

Ràdio Valira | 5 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- En el marc del 6è cicle de monitoratge dels països membres, la Comissió Europea contra el racisme i la intolerància (ECRI) del Consell d’Europa du a terme una visita de contacte amb diferents organismes i institucions del país. Aquest dijous la delegació de la comissió s’ha pogut reunir amb diferents departaments del Govern amb l’objectiu de poder conèixer de primera mà els avenços i la situació a Andorra en els elements que concerneixen l’ECRI.

La visita se centra en avaluar i prendre el pols de tres temàtiques concretes: la igualtat efectiva i l’accés als drets, el discurs d’odi i la violència motivada per l’odi i la integració i la inclusió. En aquests aspectes, els tècnics que s’han reunit amb la comissió han explicat els principis que persegueix la Llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes per garantir la igualtat efectiva i el dret d’accés, entre altres aspectes.

La trobada amb la delegació també ha servit per explicar el seguiment donat per les autoritats andorranes a les recomanacions prioritàries formulades per l’ECRI en el seu informe del 5è cicle de monitoratge. Les dues recomanacions prioritàries que es van fer el 2019 anaven encaminades a l’aplicació del principi d’inversió de la prova en els casos de discriminació i les formacions als magistrats, batlles, advocats i altres en matèria de racisme, discriminació i disposicions penals relatives al racisme i la intolerància. Totes dues recomanacions han estat plenament implementades.

La delegació de la Comissió Europea contra el racisme i la intolerància la formen Patrice Davost, membre per part de Mònaco, Kristina Pardalos, membre per part de San Marino, Johan Friestedt, secretari executiu de l’ECRI, i Sophie Kurt, membre del secretariat.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play