menu Home
AndorraSocietat

CM.- Més mesures per lluitar contra la falsificació d’euros

Ràdio Valira | 4 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- Les reproduccions de bitllets d’euro que el públic en general pot confondre amb autèntics son il·lícites i, per tant, és important adoptar mesures per reduir i aturar-ne la difusió. Aquesta és la principal motivació del projecte de llei de modificació de la Llei sobre la introducció de l’euro en el marc de l’acord monetari signat entre el Principat d’Andorra i la Unió Europea. Un text que el Govern ha aprovat, en la sessió d’aquest dimecres, entrar a tràmit parlamentari.

Concretament, el projecte de llei actualitza la definició de ‘reproducció irregular’, segons allò estipulat a la normativa europea, i afegeix el concepte ‘d’activitats irregulars’, definit com “la producció, la possessió, el transport, la difusió, la venda, la promoció, la importació i l’ús o intent d’utilització en operacions de reproduccions irregulars”.

A més, aquesta modificació de la llei també faculta l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) per actuar i sancionar en cas de falsificacions i activitats irregulars realitzades al país. En aquest sentit, l’AFA haurà d’informar el Banc Central Europeu (BCE) de les sancions per reproduccions i activitats irregulars que efectuï.

Finalment, el projecte de llei introdueix una disposició final de modificació de la Llei 10/2013, del 23 de maig, de l’Autoritat Financera Andorrana, amb l’objectiu d’eliminar el límit d’edat per esdevenir membre del consell d’administració de l’AFA. En aquest sentit, cal recordar que fins ara el límit d’edat era de 75 anys.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play