menu Home
Andorra

Les dues noves inspectores de l’APDA seran nomenades el 17 d’octubre

Ràdio Valira | 3 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- La junta de presidents ha acordat que el nomenament de les dues noves inspectores de l’Agència de Protecció de Dades d’Andorra (APDA) tingui lloc durant la sessió ordinària prevista per al dimarts 17 d’octubre. Precisament, la reunió de la junta de presidents ha acordat un canvi en dues de les dates previstes per a celebrar sessions de Consell General. D’aquesta manera, les sessions que havien de tenir lloc el 18 i 19 d’octubre, s’avancen al 17 d’octubre, sessió ordinària, i 18 d’octubre, sessió de preguntes.

Un altre dels temes tractats és que el procediment del nomenament del raonador del ciutadà serà “obert, participatiu i transparent” a petició de l’actual Sindicatura. La junta de presidents ha validat el procés pel qual l’elecció del nouraonador s’obre a tota la ciutadania. En aquest sentit, el Consell General farà un avís públic per la recerca de candidats i candidates per al càrrec. L’avaluació de les persones que vulguin ser raonador les farà la comissió legislativa de Justícia i Interior.

Petició a l’OSCE-PA per acollir la sessió de tardor de l’any 2026

La delegació andorrana a l’OSCE-PA ha rebut el vistiplau de la junta de presidents per tramitar la petició al secretariat d’aquest organisme perquè Andorra aculli la sessió de tardor de l’OSCE-PA l’any 2026. En el cas que finalment la proposta andorrana sigui l’escollida, suposaria l’organització d’un esdeveniment que acull més de 400 persones, entre delegacions i personal associat.

Demanda a l’APF per ser secció membre

Un altre dels acords d’aquest dimarts a la tarda ha estat iniciar els tràmits per esdevenir secció membre de l’Associació Parlamentària de la Francofonia (APF). Això permetrà que tots els membres de la delegació andorrana a l’APF tinguin dret a vot, fins ara, només es disposava d’un vot global de la delegació com a secció associada. A més, el nou estatus que se sol·licitarà a la francofonia també ofereix la possibilitat de presentar membres als candidats vacants del ‘Bureau’.

Visita del GRECO al novembre

En el marc del cinquè cicle d’avaluació del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa, una delegació del GRECO visitarà Andorra del 20 al 25 de novembre per tal de realitzar les tasques avaluadores. Durant el procés, els representants de l’organisme realitzaran una reunió conjunta amb tots els grups parlamentaris el 23 de novembre.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play