menu Home
AndorraSocietat

AM.- Joan Carreras i el musical ‘Love love love’, els plats forts de la 63a Temporada de teatre d’Andorra la Vella

Ràdio Valira | 19 de setembre de 2023

Andorra la Vella.- Una obra teatral que “puja el nivell de la programació” (‘Història d’un senglar’, amb Joan Carreras); un “gran espectacle” amb més de 50 persones sobre l’escenari (‘Love, love, love’) i dues produccions amb protagonisme andorrà: ‘Entre tu i jo no en fem un’ i ‘Jo dic mai més’. Aquestes són les quatre grans apostes amb què arriba la 63a Temporada de teatre d’Andorra la Vella, que arrencarà el 5 d’octubre i es clourà el 7 de desembre. Tal com ha posat en relleu el cònsol menor, Miquel Canturri, són “quatre propostes diferents que fan que la temporada sigui molt atractiva, interessant i una mica per a tots els públics”.

Així, el 5 d’octubre es podrà veure al teatre Comunal ‘Història d’un senglar’, una obra que ve avalada per dos premis Butaca (millor actor i millor espectacle de petit format) i un Max al millor actor. Tal com ha emfasitzat el cap d’àrea de Cultura d’Andorra la Vella, Jan Cartes, es tracta d’un d’aquests espectacles “que puja el nivell de la programació” i no ha escatimat elogis per assegurar que segurament serà “del millor” que s’haurà pogut veure a Andorra en les darreres temporades. La història gira al voltant d’un actor al que li donen un paper per interpretar Ricard III i reflexiona sobre el desig, l’ànsia desmesurada pel poder o l’ambició. “És un honor tenir aquests dos monstres de l’escena” perquè la proposta “fa pujar la qualitat” de les darreres temporades, ha subratllat Cartes referint-se al protagonista, Joan Carreras, i al director, Gabriel Calderón.

Ja el 19 d’octubre serà el torn d”Entre tu i jo no en fem un’, un “espectacle entranyable’, una peça documental en què s’aborda la superació dels límits. L’obra està interpretada per Quim Llisorga i explica la seva història de superació. En aquest espectacle es compta amb la direcció d’Ester Nadal, que també interpreta alguns personatges, i la música en directe de Lluís Cartes. En acabar la funció hi haurà un coL·loqui amb la companyia.

També hi haurà participació andorrana en la següent proposta de la temporada: ‘Jo dic mai més’, que arribarà al Comunal els dies 9 i 10 de novembre. L’obra, interpretada per Ferran Castells, compta amb projeccions de vídeo d’Hèctor Mas i Dani Arellano i música de Kic Bartumeu i Lluís Casahuga. L’obra reflexiona sobre els efectes dels conflictes bèl·lics en quatre protagonistes i s’emmarca en el programa de propostes paral·lel a l’exposició de Cal Pal sobre els refugiats. Són quatre històries “entrellaçades de manera poètica” en un monòleg protagonitzat per Castells i que parlen d’Ucraïna, la Segona Guerra Mundial, la Guerra Civil espanyola o Mauthausen.

I per cloure la temporada, que novament programa en solitari Andorra la Vella per l’incendi que va afectar el centre cultural i de congressos lauredià, es podrà gaudir d’un espectacle “magnífic” tal com ha destacat Canturri. ‘Love love love’ (que arribarà el 7 de desembre al centre de congressos, i per tant en ple pont amb la qual cosa es vol promocionar també l’obra entre els turistes) fa un recorregut per l’amor a través de la música, des de Bach a Kate Perry o Beyoncé i compta amb l’orquestra simfònica del Vallès i una orquestra de rock. Tal com ha remarcat Cartes es tracta d’una “experiència total” presentada per José Corbacho i Ramon Gener.

Les entrades ja es troben a la venda i s’ha mantingut el preu a 20 euros, tal com ha remarcat el cap d’àrea de Cultura.

Al seu torn, i qüestionat sobre la presència de creadors andorrans en aquesta temporada, Canturri ha reivindicat que des del comú “cada vegada que hi ha algun espectacle d’una companyia andorrana o amb participació andorrana” s’hi ha “apostat”. “Ha de ser així, si nosaltres mateixos no ens recolzem, malament anem”, ha defensat i ha destacat que fins i tot en el marc d’una trobada amb la ministra de Cultura amb consellers comunals ha reivindicat que, ja que els comuns es gasten “molts diners” en contractar espectacles forans, es pugui “pressionar” perquè aquests programadors portin propostes andorranes a Catalunya.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play