menu Home
AndorraPólitica

El Govern acorda encomanar el projecte de la desviació de Sant Julià de Lòria

Ràdio Valira | 14 de setembre de 2023

Sant Julià de Lòria.- El Govern ha encomanat l’actualització del projecte del tram 2, del túnel de Rocafort, de la desviació de Sant Julià de Lòria a la UTE adjudicatària el desembre del 2004. El projecte del desdoblament de la carretera ha quedat obsolet perquè des d’aquella data s’han dut a terme construccions que han fet variar el traçat inicial. En aquest sentit, cal reestudiar el disseny de les boques nord i sud del túnel.

La desviació de Sant Julià de Lòria comprèn el traçat entre el pont del carrer Isidre Valls fins a la plaça Laurèdia, i preveurà un enllaç a nivell a l’alçada de la plaça Laurèdia, segons el Pla sectorial de noves infraestructures viàries.

El túnel es compon d’una part en excavació, i altra en fals túnel a cada boca. L’estudi acústic ha de servir per determinar la idoneïtat de construir els trams en fals túnel amb obertures laterals, o no, tenint en compte que l’entorn està urbanitzat i habitat.

La redacció del projecte constructiu actualitzat i complet –que es preveu que estigui enllestit a la primavera del 2024– començarà una volta s’hagin enllestit els estudis preliminars d’impacte acústic, mediambiental, paisatgístic i de prevenció de caiguda de blocs rocosos, que s’iniciaran aviat. El projecte permetrà determinar el cost i els terminis necessaris per finalitzar la desviació de Sant Julià de Lòria.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play