menu Home
AndorraEsports

ATIDA serà la beneficiària de la taquilla del Trofeu d’Escaldes-Engordany

Ràdio Valira | 14 de setembre de 2023

Escaldes-Engordany.- El Pavelló del Prat Gran ha estat l’escenari, aquest matí, de la presentació del Trofeu d’Escaldes-Engordany, que es disputarà divendres. “Aquest any, la recaptació que s’assoleixi amb les entrades anirà destinada a l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (ATIDA)” ha explicat el cònsol menor de la parròquia, Quim Dolsa, qui ha celebrat que, un any més, es renovés el conveni de col·laboració entre el MoraBanc Andorra i el comú. “Aquesta és una relació que és molt especial, perquè el Bàsquet Club Andorra, que va néixer a Escaldes, és una entitat especial” recordava el cònsol, que posava en valor que “té una base de 21 equips i aquest és el seu autèntic cor; i entre aquests, hi ha l’equip de capacitats especials que és el que patrocinem directament des del comú i ens fa molt feliços poder mantenir aquesta col·laboració”.

Per la seva part, el president de l’entitat, Gorka Aixàs, ha recordat la història conjunta que han tingut el Bàsquet Club Andorra i la parròquia d’Escaldes-Engordany i ha comentat que “per nosaltres, aquesta relació ens agrada molt perquè és una vinculació directa amb la nostra història, ja que vam néixer com a Bàsquet Club Escaldes, als anys setanta”. Aixàs ha agraït les paraules de Dolsa i ha afegit que “per nosaltres és molt important poder fer d’altaveu i donar visibilitat a altres entitats i causes. Aquesta manera de fer i poder col·laborar forma part del nostre ADN i la nostra manera de fer”. En la mateixa línia, el cònsol ha dit que “el bàsquet ha demostrat que és un element aglutinador en el nostre país, i ha servit perquè molta gent trobés una manera de començar a adaptar-se al país. Ho veiem en els partits amb el Pavelló ple i fins i tot en la temporada passada, que tot i estar a la LEB Or, la pista era plena”.

Finalment, el president d’ATIDA, Toni Gamero, s’ha mostrat molt agraït per poder ser l’entitat beneficiària de la taquilla del Trofeu d’Escaldes-Engordany. “Per una entitat com la nostra, és molt important tenir aquesta injecció econòmica per tal de poder continuar realitzant projectes i accions que ens donin a conèixer”. En aquest sentit, Gamero ha afegit que “ATIDA no som massa coneguts i crec que podem fer una funció que pot ser molt rellevant per a persones que puguin passar per aquesta situació”. El president ha explicat que, per l’octubre, preparen una acció en forma de festa per al dia mundial dels trasplantaments.

“La pretemporada no serveix de res”
En l’àmbit més esportiu, Aixàs ha tret ferro als resultats del club durant la pretemporada i ha afirmat que “no val per res”. El president ha explicat que “el que és important d’aquest període és que l’equip arribi en condicions al 24 de setembre, que comença la Lliga a Bilbao”. El màxim dirigent del BCA ha recordat que l’equip ha tingut molts problemes físics durant la pretemporada.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play