menu Home
AndorraSocietat

Una vintena de ponències i taules rodones donen el tret de sortida a la segona edició de l’Andorra Taste

Ràdio Valira | 13 de setembre de 2023

Andorra la Vella.- La segona edició de l’Andorra Taste ha arrancat aquest dimecres agrupant xefs, premsa especialitzada i persones interessades en la gastronomia que han omplert la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany per gaudir de la primera jornada professional. En aquesta segona edició se celebraran una vintena de ponències i taules rodones que defensaran l’autenticitat, l’arrelament amb el territori i el futur de la cuina d’alta muntanya. La importància del producte de qualitat i proximitat, l’evolució de la cuina tradicional andorrana o l’agroturisme han estat alguns dels temes que s’han tractat en les primeres ponències.

Durant l’acte inaugural que ha obert oficialment l’esdeveniment, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha recordat que “aquest és un projecte que reivindica la nostra cuina, la cuina de muntanya, i que vol ser a la vegada un espai formatiu, un hub d’innovació i també una trobada lúdica”, afegint que es tracta d’una “voluntat que s’emmarca, com no pot ser d’altra manera, en l’aposta del Govern per posar en valor el nostre patrimoni gastronòmic, els cuiners de casa i els productes agrícoles i artesans fets al país”.

En la presentació també ha participat la cònsol major d’Escaldes-Engordany -parròquia amfitriona de l’esdeveniment-, Rosa Gili, que ha destacat que la cita “ens enriqueix amb l’experiència de xefs internacionals, la filosofia de la cuina d’alta muntanya i la importància del producte local”. Per la seva banda, el director de Vocento Gastronomía, Benjamín Lana, amb referència ha expressat que “l’any passat vam dir que enceníem l’espurna d’una gran cosa i crec que el foc comença a agafar força”.

El tret de sortida a les jornades professionals l’ha donat el xef José Antonio Guillermo (Odetti Bistró), a qui l’han seguit els xefs Paco Méndez (Toc Anyós), Clément Bouvier (Ursus*), Josetxo Souto & Ramón Aso (Callizo), Michele Lazzarini (Contrada Bricconi) i Joel Castanyé (La Boscana*). La tarda arrancarà amb una taula rodona en què participaran el xef Nandu Jubany (Diamant i HINCHA), Fernando Gallardo (president d’EuroFintech/Alianza Hotelera) i Àlex Orúe (director d’Hospitality & Corporate Business a Grandvalira-Setap). La primera jornada clourà amb els xefs Marc Gascons i Juan Jiménez (Bruna), per una banda, i Pascal Borrell (Le Fanal) com a punt final.

La trobada professional s’allargarà fins divendres al migdia, moment en què es donarà pas a les jornades populars, on es podran degustar prop de vint propostes de cuiners del país, algunes d’elles aptes per a persones amb celiaquia.

Premi a Gastón Acurio i ponència de Joan Roca en la segona jornada

En aquesta segona edició es premiarà la trajectòria professional d’un dels cuiners més importants de la història de la gastronomia moderna, Gastón Acurio, que aquest dijous rebrà el guardó. El peruà va ser el primer cuiner que va posicionar la gastronomia del seu país en l’àmbit internacional, posant en relleu especialment la responsabilitat social de la cuina i donant valor al producte i als productors de la seva zona.

La segona jornada professional serà protagonitzada per les ponències dels xefs Edorta Lamo (Arrea!), Benito Gómez (Bardal**), Sven i Amanda Wassmer (Memories***), Joan Roca (El Celler de Can Roca***), Paolo Casagrande (Lasarte by Martín Berasategui***), David Gil (I-DESSERTS) i Roger Biosca i Marc Mora (L’Isard). A la taula rodona hi participaran Jordi Planes (embotis Cal Jordi), Cristina Tor (Casa Auvinyà), Pablo Urcelay (formatgeria Casa Rabuert) i Eli Farrero (El Ventador).

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play