menu Home
AndorraSocietat

Més d’una seixantena de parades i 75 activitats a la 20a Vila Medieval de Sant Julià de Lòria

Ràdio Valira | 12 de setembre de 2023

Sant Julià de Lòria.- La 20a Vila Medieval de Sant Julià de Lòria arriba a la parròquia del 22 al 24 de setembre carregada de novetats i amb una nova ambientació. Ho han manifestat durant la roda de premsa per presentar l’esdeveniment la consellera de Cultura i Educació, Sònia Carrillo, i la cap del servei d’Activitats Culturals, Laura Rogé, qui han indicat que la iniciativa comptarà amb un total de 75 activitats i 65 parades i han destacat que “serà un cap de setmana important”, ja que la Vila Medieval coincideix amb la celebració de les segones Jornades de Bruixeria, del 18 al 14 de novembre, i l’exposició L’Andart, del 15 de setembre al 15 de novembre. “Estem molt contents perquè tothom podrà gaudir d’una gran quantitat d’activitats”, ha assenyalat Carrillo.

En aquest sentit, la consellera ha posat en relleu el retorn, després de sis anys, dels abanderats de Tortosa amb el seu espectacle de recreació històrica. Des del comú s’han dut a terme un total de 2.000 llibrets amb la programació, als quals, ha especificat Rogé, al final també hi ha “un programa de mà” perquè la ciutadania disposi en un format més reduït de les activitats i les parades. A més, ha apuntat, s’han elaborat 4.000 estovalles que es repartiran arreu dels establiments de restauració de la parròquia on també figurarà el programa amb l’objectiu que les persones que facin àpats als restaurants coneguin la iniciativa i s’animin a participar-hi.

Carrillo també ha posat de manifest per a l’organització de la Vila Medieval, així com per la renovació de tota l’ambientació de la parròquia, la corporació ha invertit un total de 35.000 euros. “Esperem rebre una gran acollida de residents i turistes durant el cap de setmana”, ha asseverat. Per la seva banda, la cap del servei ha recordat que, com és habitual, la parròquia començarà a “canviar d’aspecte” a partir de dilluns vinent per començar a ambientar l’indret a una vila medieval.

Entrant al detall de la programació, Rogé ha explicat que la majoria d’activitats es concentraran a la plaça Major i a la plaça de la Germandat. A la primera ubicació s’hi situaran les demostracions d’oficis, les quals, tot i que segueixen la tònica usual de l’esdeveniment, “són pràcticament noves”, i també, per primera vegada, un campament de vikings, on es mostrarà com vivia la civilització. Quant a la plaça de la Germandat, ha indicat que s’hi ubicarà un carrusel i una roda i diversos jocs per als més menuts, a banda de la instal·lació d’un espai gastronòmic, en substitució del centre Cultural, inhabilitat a causa de l’incendi.

En relació amb la participació de les entitats locals, com l’Esbart, la coral i els geganters, la cap del servei ha ressaltat l’organització d’un sopar medieval a Auvinyà “aprofitant l’estètica de l’indret”. L’àpat tindrà un cost de 15 euros i els tiquets es poden comprar a l’administració de la Trapa, a més, “és imprescindible” que es vagi vestit seguint la tònica de l’època. Rogé també ha comentat que totes les activitats són gratuïtes a excepció de la passejada nocturna en el marc de les segones Jornades de Bruixeria, el taller d’encunyar monedes, l’activitat de tir amb arc i, com s’ha mencionat anteriorment, el tir amb arc.

Finalment, les representants comunals han recordat que, tot i que la inauguració oficial es durà a terme divendres a la tarda amb l’obertura del mercat medieval, els escolars de la parròquia visitaran la Vila Medieval el mateix divendres al matí.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play