menu Home
AndorraSocietat

Noves activitats didàctiques per acostar la història i l’art d’Andorra a escolars

Ràdio Valira | 1 de setembre de 2023

Andorra la Vella.- Els museus i monuments del país són el testimoni de la història, l’art i l’evolució socioeconòmica d’Andorra. Per acostar als més petits els equipaments històrics i culturals amb propostes engrescadores, el ministeri de Cultura, Joventut i Esports ha posat en marxa una sèrie de tallers didàctics a la Casa d’Areny-Plandolit, la Farga Rossell, la Casa Rull, el Museu Nacional de l’Automòbil, l’Espai Columba i la Casa de la Vall.

Segons informen des del Govern, les activitats les conduiran els guies i tècnics de l’àrea de Museus, estan dissenyades per a infants de 3 a 11 anys i tenen com a objectiu apropar l’art i el patrimoni als més petits d’una manera amena, lúdica i didàctica; així com contribuir a formar els futurs ciutadans amb una mirada i pensament crític.

L’oferta didàctica va destinada als escolars d’Andorra, però també s’adrecen a esplais i s’oferiran durant el curs escolar i les vacances escolars, per completar la tasca de les escoles, ja que els museus són escenaris de l’educació no formal.

A més, posen en relleu que oferir aquest projecte didàctic també respon al compromís dels museus amb la societat i per oferir experiències variades per a l’educació, la diversió, la reflexió i l’intercanvi de coneixements, tal com es descriu en la definició de museus aprovada pel Consell Internacional de Museus (ICOM).

Quant al disseny de les activitats, s’ha comptat amb la col·laboració del ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, i amb la participació d’experts en gestió del patrimoni cultural i museologia.

Per gaudir d’aquesta oferta didàctica cal reservar al telèfon 839760 o reservesmuseus@govern.ad, triar l’equipament i seleccionar els tallers en funció de les necessitats dels escolars i dels docents. Per consultar les activitats i saber-ne més, els interessats es poden descarregar el projecte didàctic a https://museus.ad/pagines-corporatives/qui-som.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play