menu Home
Andorra

Inscripcions obertes per als cursos gratuïts de formació en la tècnica de pedra seca

Ràdio Valira | 1 de setembre de 2023

Andorra la Vella.- Seguint la voluntat del Govern de preservar l’ús de la tècnica tradicional de construcció de la pedra seca, el ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i el de Cultura, Joventut i Esports ofereixen, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida, dos cursos gratuïts de 35 hores de durada sobre aquesta tècnica, consistent en aixecar construccions amb pedres de l’entorn sense utilitzar cap mena d’argamassa per unir-les.

El nivell 1 del curs d’artesans de pedra seca versarà entorn la construcció i fonamentació de murs de tanca i s’impartirà de dilluns a divendres del 18 al 22 de setembre, de 9 a 16 hores, mentre que al nivell 2 es tractarà la construcció de cabanes i s’impartirà de dilluns a divendres del 25 al 29 de setembre, en el mateix horari. Per poder cursar aquest segon nivell, caldrà haver superat l’inicial.

Ambdós cursos s’impartiran al Forn de Canillo i disposen de places limitades a cada nivell. Les inscripcions s’han de formalitzar del 4 al 13 de setembre a través de la pàgina web del CFLV i es faran per ordre d’arribada, amb prioritat per a les persones que treballen en oficis relacionats amb la construcció.

L’objectiu de les formacions és conèixer les normes bàsiques i els principis de la construcció en pedra seca, així com entendre la morfologia i la composició de les pedres per seleccionar-les i usar-les de la forma més favorable en la construcció de murs de tanca i de cabanes. Les persones interessades poden obtenir més informació adreçant-se al Centre de Formació al Llarg de la Vida, trucant al telèfon +376 741 465, enviant un WhatsApp al +376 605 375 o bé, a través del correu electrònic cflv@educand.ad.

Cal recordar que Andorra va formalitzar oficialment davant la Unesco l’ingrés a la candidatura d’ampliació ‘L’art de la construcció en pedra seca: coneixements i tècniques’, que reconeix des de l’any 2018 l’art de la construcció en pedra seca com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play