menu Home
AndorraSocietat

Sancions “importants, rellevants” a tres empreses per abusos a treballadors

Ràdio Valira | 31 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El ministre portaveu, Guillem Casal, ha destacat, en la línia del que ja va anunciar la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, que les sancions que rebin les empreses que han pogut cometre abusos amb treballadors del Perú seran “importants, rellevants”. D’aquesta manera, ha destacat que a hores d’ara hi ha tres expedients oberts a tres empreses diferents.

D’aquesta manera, Casal ha confirmat que l’executiu ha mantingut contactes amb les institucions peruanes per abordar el fet que alguns treballadors del país andí han reportat suposats abusos laborals i ha destacat que han respost un seguit de qüestions que les autoritats peruanes han plantejat. En aquest sentit, ha remarcat les “molt bones relacions diplomàtiques” existents entre els dos països i el treball conjunt que s’està duent a terme. Casal també ha volgut aprofitar aquesta intervenció que ha fet preguntat per la qüestió pels mitjans de comunicació en la roda de premsa posterior al consell de ministres per “convidar els treballadors que presumptament hagin patit algun tipus d’abús” a fer la pertinent denúncia al servei de Treball.

D’altra banda, i qüestionat sobre el projecte per construir tres torres d’entre tretze o catorze plantes a tocar de la seu de la justícia, un projecte que el comú d’Andorra la Vella ha avalat després que s’hagin fet un seguit de canvis en el projecte inicial, ha mostrat la seva “sorpresa” perquè des de l’oposició comunal del PS s’hagi expressat la seva preocupació al voltant del projecte i en aquest sentit ha volgut incidir en el fet que el pla especial que empara aquesta construcció va ser aprovat el 2010 fruit d’una cessió urbanística per a la construcció de la seu de la justícia i que va ser avalat per “un comú socialdemòcrata i un govern socialdemòcrata”. Casal ha emfasitzat que tant l’anterior cònsol, Conxita Marsol, com l’actual, David Astrié, han estat “atents” a aquesta qüestió i han demanat “que s’integrin a l’entorn” i que precisament per aquest motiu s’havien “rebutjat fins a quatre propostes”.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play