menu Home
AndorraSocietat

Les obres d’ampliació del carrer Doctor Vilanova, Prat de la Creu i Prada Casadet començaran el 28 d’agost

Ràdio Valira | 23 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- Les obres d’ampliació de la part baixa del carrer Doctor Vilanova començaran el proper dilluns, 28 d’agost. El projecte, que es va adjudicar a principi de juny per un import de 2.418.240 euros, arrenca un cop s’ha desmuntat de la parcel·la de l’aparcament comunal Prada Casadet l’envelat que aquest estiu ha acollit l’espectacle del Cirque du Soleil i que, també, el passat 7 d’agost va ser escenari del concert de final de Festa Major de Melendi.

 

Els treballs tenen un termini d’execució previst de vuit mesos i contemplen l’eixamplament del carrer Doctor Vilanova perquè tingui tres carrils (dos de pujada i un de baixada) i voravies més amples en el tram comprès entre Prat de la Creu i l’avinguda Tarragona. En el marc del mateix projecte també s’habilitarà un carril d’incorporació als carrers Prada Casadet i Prat de la Creu. L’objectiu de la reforma és potenciar i millorar una de les principals portes d’entrada a Andorra la Vella cap a la part alta de l’avinguda Meritxell i el Centre històric.

 

El projecte d’ampliació dels carrers, que suposa que el carrer Doctor Vilanova passarà a tenir dos carrils de pujada i un de baixada i voravies més amples, es farà pel costat de l’aparcament comunal Prada Casadet. Durant els 8 mesos d’execució dels treballs es mantindrà la meitat del pàrquing operatiu.

 

Es preveu que les obres no tinguin una afectació directa en el trànsit rodat de la zona, ja que es desenvoluparan íntegrament pel costat de l’aparcament comunal. Mentre es desenvolupi la reforma, a més, prop de la meitat del pàrquing es podrà mantenir operatiu.

 

Economia circular amb les bigues de la part alta del carrer

 

En paral·lel, el projecte de rehabilitació integral del viaducte del mateix carrer Doctor Vilanova continua el seu curs. Durant el mes de setembre es començaran a retirar les 30 bigues que sustenten el vial i que s’han de substituir perquè presenten un estat d’afectació important. Aquestes bigues, però, es reutilitzaran i es col·locaran al trasdòs dels murs de la part baixa del carrer Doctor Vilanova.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play