menu Home
AndorraPólitica

Visita d’Astrié a Viseu i Viana do Castelo per estrènyer lligams amb la comunitat portuguesa

Ràdio Valira | 16 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha estat rebut aquesta setmana a la ciutat portuguesa de Viseu. És el primer cop que la corporació de la parròquia acudeix a la localitat, des d’on prové un gruix cada cop més elevat de portuguesos residents a Andorra. Així mateix, els pròxims dies 17, 18 i 19 d’agost acudirà a les festes de Viana do Castelo, ciutat amb la qual Andorra la Vella té una relació molt fluida.

El president de la Cambra Municipal de Viseu, Fernando Ruas, va oferir aquest dilluns, 14 d’agost, una recepció oficial al cònsol major, que es va desplaçar fins a la localitat portuguesa per tal d’estrènyer lligams. La ciutat, que es troba al centre-nord de Portugal, té cada cop una relació més estreta amb el Principat i, especialment, amb Andorra la Vella.

Durant la recepció, Ruas va destacar que n’és conscient de l’important gruix de portuguesos provinents de Viseu que es traslladen fins a Andorra per establir-se. Tots ells, va ressaltar, “gent molt treballadora i humil”, agraint així l’acollida que aquestes persones tenen a la parròquia. En aquest sentit, el cònsol major va assegurar que la cultura i les tradicions portugueses “ja formen part del patrimoni andorrà”. Així mateix, tots dos es van mostrar d’acord a iniciar un acostament cultural i, sobretot, un possible agermanament futur entre les dues localitats.

D’altra banda, aquest dijous, divendres i dissabte, Astrié es traslladarà fins a Viana do Castelo, capital de la regió de l’Alto Minho. La localitat portuguesa i Andorra la Vella tenen una relació molt estreta i la corporació ha visitat la ciutat amb anterioritat, també coincidint amb les festes de la Romaria de Nossa Senhora d’Agonia.

A Viana do Castelo es preveu que el cònsol major es pugui reunir amb el president de la Cambra Municipal, Luis Nobre. A més, acompanyat pel director del grup de folklore Casa de Portugal d’Andorra, Jose Luis Carvalho, podrà saludar a les noies provinents del Principat que desfilaran a la Desfilada de la Mordomia. Aquesta tradició compta amb la participació de més de 600 noies, provinents de set països, que exhibeixen pels carrers de la ciutat els diferents vestits tradicionals de la regió de l’Alto Minho.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play