menu Home
Andorra

L’execució del pressupost de despeses del sector públic disminueix més d’un 50% al primer trimestre

Ràdio Valira | 14 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- L’execució conjunta del pressupost de despeses del sector públic durant el primer trimestre de l’any ha estat de 226,73 milions d’euros, una xifra que representa una disminució del 51,5% respecte del primer trimestre del 2022. En aquest sentit, tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, l’execució dels ingressos ha estat de 264,62 milions d’euros, el que representa un increment del 6,1% respecte del mateix període anterior.

Pel que fa als resultats de l’execució d’ingressos i despeses per al primer trimestre, el resultat de caixa ha estat d’un superàvit de 46,54 milions d’euros, amb una disminució del 6,4% respecte del 2022. El resultat pressupostari (incloent-hi tots els ingressos i despeses) ha estat d’un superàvit de 34,97 milions d’euros, fet que suposa una disminució del 88,4% respecte dels primers tres mesos de l’any anterior.

D’altra banda, sense tenir en compte les transferències internes que fa el Govern en favor dels comuns i de la CASS, de les despeses de la CASS cap al fons de reserva de jubilació (FRJ), i sense tenir en compte els actius i passius financers d’ingressos i despeses, l’execució de despeses ha estat de 196,77 milions d’euros, el que suposa un increment del 16,9%. Quant als ingressos, tenint en compte les mateixes consideracions, han estat de 249,39 milions d’euros, un 9% més que al primer trimestre del 2022.

Finalment, en relació amb els resultats de l’execució pressupostària d’ingressos i despeses, han estat pel resultat de gestió un superàvit de 48,08 milions d’euros (un 11,3 menys) i pel resultat de caixa un superàvit de 43,62 milions d’euros (un 16,5% menys).

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play