menu Home
AndorraSocietat

Extradit des del Regne Unit un fugitiu recercat a Andorra per un delicte major de lesions

Ràdio Valira | 4 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El Cos de Policia ha informat aquest divendres de l’extradició d’un home no resident de 49 anys que es trobava al Regne Unit i que era cercat per la justícia andorrana. El pròfug està acusat com a presumpte autor d’un delicte major de lesions i es troba pendent d’un procés judicial al Principat.

La detenció s’ha pogut dur a terme gràcies a l’ordre de detenció internacional que es va emetre des d’estaments judicials andorrans. La difusió feta a través d’Interpol Andorra, la policia anglesa i Interpol Manchester ha permès detectar la seva presència i procedir a la seva detenció, portant l’acusat davant les autoritats judicials competents britàniques.

Un tribunal anglès va decidir executar l’extradició després que el pròfug hagués esgotat totes les vies de recurs possibles. Així, la cooperació diplomàtica andorrana i anglesa, així com la cooperació policial de la policia nacional espanyola i la NCA (National Crime Agency) anglesa, va permetre la coordinació necessària per materialitzar l’extradició del pròfug des del Regne Unit fins a Andorra.

En arribar al país, l’individu va ser traslladat i presentat de seguida davant del Batlle de guàrdia, que va decretar el seu ingrés a presó fins a l’endemà, quan va prestar declaració davant del Batlle instructor de la causa, el qual va decretar el seu ingrés definitiu al Centre penitenciari de la Comella.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play