menu Home
AndorraSocietat

El cinquè juliol més càlid des del 1950

Ràdio Valira | 2 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El darrer juliol ha estat el cinquè més càlid des del 1950 amb una temperatura mitjana de 21 graus. Almenys així ho indiquen les dades d’una de les estacions meteorològiques de referència, la central hidroelèctrica de FEDA. Els registres mostren com l’onada de calor del 17, 18 i 19 de juliol van causar tres dies consecutius de temperatures superiors als 32 graus, fet que va provocar que s’arribés a registrar una temperatura màxima de 35,4 graus a l’estació central de FEDA. Tot plegat, ha representat una anomalia climàtica positiva d’1,65 graus.

A més a més, segons Acció Climàtica, les precipitacions del mes passat han estat distribuïdes irregularment a causa d’episodis tempestuosos localitzats. En general, el juliol ha estat humit i a l’estació central de FEDA s’han acumulat 77,2 mm. En aquest sentit, es tracta d’una xifra molt llunyana a la registrada el 1960, quan es van acumular 261,1 mm.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play