menu Home
AndorraSocietat

Dotze assistències per a primers auxilis de la Creu Roja durant la festa major de Sant Julià

Ràdio Valira | 2 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- La Creu Roja fa un balanç positiu de la instal·lació del punt lila en el marc de la festa major de Sant Julià de Lòria. D’aquesta manera, informen, el servei no ha requerit cap activació del protocol durant els cinc dies de celebració i destaquen diverses persones es van apropar al dispositiu per conèixer com funciona, per la qual cosa asseveren que la població valora molt positivament la presència i reconeixen que els hi dona més seguretat.

Tanmateix, quant al punt de primers auxilis, manifesten que es van realitzar una dotzena d’actuacions, majoritàriament per ferides i malestar, puntualitzant que la nit en la qual es van registrar més intervencions va ser la darrera, la d’aquest dimarts, amb un total de cinc. A més, matisen que tres de les dotze van requerir la intervenció del SUM.

El pròxim punt lila, pilotat per Creu Roja, estarà a partir de divendres i cada dia de la festa major d’Andorra la Vella a la plaça Guillemó, davant de La Llacuna i comptarà amb una infermera, una tècnica de l’àrea social, a més de voluntàries i voluntaris.

Amb tot, recorden que el dispositiu ha complit, una vegada més, una de les seves missions, estendre, de forma massiva, la informació necessària per saber com actuar davant un cas de violència de gènere i fer que les víctimes sàpiguen que no estan soles.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play