menu Home
AndorraSocietat

Nova campanya policial contra l’alcohol i les drogues al volant

Ràdio Valira | 1 d'agost de 2023

Escaldes-Engordany.- La policia inicia una nova campanya contra l’acohol i les drogues al volant a partir d’aquest divendres, 4 d’agost, i fins al dia 20 d’agost. Segons informen des del cos d’ordre, la campanya respon a la responsabilitat d’ordenar controls preventius que preveu el Codi de Circulació, els quals tindran lloc des de les 7 hores de divendres i fins a les 19 hores del dia 20 d’agost.

Els controls preventius d’alcohol i/o drogues segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol i drogues, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

La campanya de prevenció i d’informació a l’opinió pública té per objectiu principal disminuir la sinistralitat a les carreteres, disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol i drogues i s’anuncia donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. D’aquesta manera, es tracta doncs d’evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat dels mateixos.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,00 grams d’alcohol per litre de sang en els conductors professionals i de 0,50 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que es fixen les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,50 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,80 g/l per als no professionals.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play