menu Home
AndorraSocietat

El Govern no preveu replantejar les condicions per al reagrupament familiar

Ràdio Valira | 19 de juliol de 2023

Andorra la Vella.- El Govern no preveu replantejar les condicions anunciades fa unes setmanes pel que fa al reagrupament familiar. Així ho ha assegurat aquest dimecres el ministre portaveu, Guillem Casal, després de recordar, d’una banda, que la mesura “no afecta ni afectarà” els temporers, ja que només té incidència sobre els treballadors de la quota general i, de l’altra, perquè el país té una capacitat d’absorció limitada que se suma als problemes actuals de l’habitatge. “Amb aquesta mesura el que estem dient és que si heu de venir aquí, el cost de vida a Andorra sense treballar és car, i per això posem aquests llindars al reagrupament familiar”, ha sentenciat.

En aquest sentit, el portaveu del Govern també ha volgut respondre les crítiques dels partits de l’oposició, els quals estan a favor de defensar la política migratòria actual amb l’acord d’associació, “però quan el Govern fa ús d’aquests mecanismes, els mateixos partits posen el crit al cel”. És per això que Casal ha criticat que “és molt fàcil fer política des de l’oposició sense prendre decisions”. Tanmateix, ha recordat que es tracta d’un reglament i, per tant, “anirem veient com va evolucionant”.

Finalment, Casal ha volgut suavitzar la polèmica sorgida els darrers dies relativa a aquest aspecte recordant que les condicions del reagrupament familiars s’apliquen quan només una persona de la unitat familiar treballa al Principat i vol reagrupar el seu cònjuge, els seus fills o els seus pares i cap d’ells té un contracte laboral al país. “Si les dues persones d’una unitat familiar treballen, no estan subjectes a les condicions del reagrupament”, ha afegit.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play