menu Home
Andorra

CM.- Oberta la convocatòria per a la cobertura d’una plaça d’inspector de treball

Ràdio Valira | 19 de juliol de 2023

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l’obertura de la convocatòria per a la cobertura d’una plaça d’inspector de treball, per cobrir així la vacant que està previst que es generi per la jubilació d’un dels inspectors del Servei d’Inspecció de Treball aquest proper mes d’agost. Tal com ha dit el ministre porvaveu, Guillem Casal, l’executiu vol evitar que el servei es trobi sense els recursos necessaris i degudament preparats per poder efectuar els seus serveis amb qualitat i eficàcia.

Es tracta d’una plaça de caràcter indefinit i els requisits per aspirar a la convocatòria són tenir la nacionalitat andorrana; o bé l’espanyola, francesa o portuguesa i tenir la condició de funcionari i exercir una activitat en el sector públic del país; posseir d’una titulació nivell 6 del marc andorrà de qualificacions (MAQ) en l’àmbit del dret; disposar del carnet de conduir, i acreditar un nivell B2 o superior en llengua catalana. Aquest lloc de treball correspon, a més, al nivell N-X del sistema de classificació del Cos general.

Tal com ha posat en relleu Casal, la missió del lloc de treball és efectuar inspeccions (d’ofici, per denúncia o accidents de treball) a les diferents empreses del país; vetllar pel compliment de la legislació laboral vigent i sancionar el seu incompliment. A més d’atendre de manera personalitzada als treballadors i empresaris que ho demanin sobre qüestions de legislació laboral. A hores d’ara el servei disposa de sis inspectors a més d’un cap d’àrea.

Paral·lelament, Casal ha confirmat que Inspecció de Treball ja està instruint la denúncia presentada per un treballador de la construcció peruà i “està seguint el procediment pertinent”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play