menu Home
Andorra

Una nit tropical que deixa xifres rècord en dues estacions meteorològiques

Ràdio Valira | 17 de juliol de 2023

Andorra la Vella.- Les altes temperatures dels darrers dies estan deixant xifres rècord al país. Segons informa el Servei Meteorològic d’Andorra, durant aquesta nit de dissabte a diumenge s’ha viscut una nit tropical a tres estacions meteorològiques de la vall central del Principat, fet que ha deixat temperatures de 20,7 graus al Roc de Sant Pere, de 21,2 graus a la Margineda, i de 20,2 graus a la Central hidroelèctrica de FEDA.

Precisament, els registres del Roc de Sant Pere i de la Central hidroelèctrica són rècord, ja que tal com detalla el Servei Meteorològic, es tracta de les mínimes més altes registrades un juliol a Andorra. A més a més, també són les primeres nits tropicals en aquestes estacions durant un mes de juliol.

La previsió és que a mitjà termini la situació actual es mantingui i, fins i tot, empitjori. De fet, de cara a la setmana vinent s’albira un altre episodi de calor que tindrà el seu punt màxim dimarts amb temperatures màximes de 37 graus a Andorra la Vella, de 33 graus a 1.500 metres i de 22 graus al Pas de la Casa.

Pel que fa a la jornada d’aquest diumenge, cal destacar que els núvols baixos matinals tindran tendència a dissipar-se i deixaran una tarda ben assolellada a tot el país. Tanmateix, l’absència del sol durant aquest matí limitarà l’augment de les temperatures, tot i que a partir d’aquest dilluns i fins dimecres es tornarà a viure l’episodi de calor.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play