menu Home
Andorra

La segona edició de l’Andorra Taste del 13 al 17 de setembre

Ràdio Valira | 11 de juliol de 2023

Escaldes-Engordany.- La segona edició de l’Andorra Taste ja és una realitat, tindrà lloc del 13 al 17 de setembre a Escaldes-Engordany. Aquest dimarts a la tarda, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres; el CEO d’Andorra Turisme, Betim Budzaku; la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i la directora de GSR, Roser Torras, n’han fet la presentació. L’objectiu d’aquesta trobada gastronòmica internacional, tal com explica el ministre, és, per una banda, valorar la gastronomia andorrana i els productes autòctons tot fent-ne una unió simbiòtica entre el sector professional i l’apropament popular. D’altra banda, també hi ha la voluntat de posicionar-se com a referent mundial en cuina d’alta muntanya. L’emplaçament serà el mateix que en la primera edició, al Prat del Roure i al carrer veedors d’Escaldes-Engordany. En aquest sentit, la cònsol de la parròquia, posa en relleu que és una bona inversió que aportà molts beneficis tant per la parròquia com pel país.

Per aquesta segona edició, els plats principals són la participació del reconegut xef Joan Roca, del Celler de Can Roca, restaurant de tres estrelles Michelin i millor restaurant del món en dues ocasions pel ‘World 50 best restaurants’ que presentarà el seu projecte de la terra animada. La participació del millor sommelier espanyol del moment, Ferran Centelles, membre de ‘La Bulli Foundation’ i de l’Agència Robinson, que realitzarà un tast de vins d’altura. I si l’any passat les jornades es van centrar en la cuina d’Amèrica Llatina, aquest any el punt diferenciador internacional per a les jornades professionals, és la regió Alpina, incloent-hi França, Itàlia i Suïssa. Els xefs que hi participaran seran els suïssos Sven & Amanda Wassmer, que dirigeixen el restaurant ‘Memories’ de tres estrelles Michelin; Rebecca Clopath del rstaurant ‘Bihof Taratsch’; l’italià Michele Lazzarini amb el restaurant ‘Contrada Bricconi’ i el francès Pascal Borrell de ‘Le Fanal’ . Tal com confirma Budzaku, aquest és el punt diferenciador per aquesta segona edició. Així i tot, cal recordar que els xefs del país també tindran un rol important en les ponències professionals: Jose Antonio Guillermo i Antonio Muñoz, d’Odetti Bistro, Roger Biosca, de l’Hotel Hisart, i Marc Mora, del restaurant Es de l’Andorra Park Hotel seran alguns dels protagonistes.

L’Andorra Taste, com l’any passat, tindrà les jornades professionals, que es desenvoluparan del 13 al 15 de setembre al Prat del Roure, i les jornades populars, al carrer veedors, del 15 al 17 de setembre. En aquesta segona edició s’ha decidit que es premiarà la trajectòria professional d’un dels cuiners més importants de la història de la gastronomia moderna, Gastón Acurio, del restaurant Astrid & Gaston, que gràcies al seu treball ha aconseguit posicionar-ne la gastronomia peruana en l’àmbit mundial. Aquest any també hi haurà dues taules rodones, que debatran la gastronomia d’altura. La primera es centrarà en l’impacte del turisme gastronòmic als territoris d’alta muntanya, com a model de negoci (el dia 13 de setembre), i la segona, se centrarà en els productes andorrans artesanals (el dia 15 de setembre).
Finalment, les jornades populars, es desenvoluparan havent-ne fet una millora logística, i una ampliació d’oferta gastronòmica. Aquest any hi participaran 20 professionals, entre restaurants, botigues gurmet, productors i pastissers. A més s’ha decidit fer una ampliació dels horaris ‘showcooking’, i de l’aula de ‘kids’, gràcies a la gran demanda de la primera edició. També s’ha inclòs un plat saludable per als celíacs i l’espai del celler i les begudes, taules i cadires s’ha ampliat.

Tot i que per al moment no es volen fer previsions d’afluència, es remarca que l’important és que la gent gaudeixi tant de la gastronomia com d’un entorn agradable.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play