menu Home
Andorra

AM.- La campanya de donació de sang de la Creu Roja espera unes 350 donacions

Ràdio Valira | 10 de juliol de 2023

Escaldes-Engordany.- La Creu Roja Andorrana ha iniciat aquest dilluns al matí, a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, la tercera campanya de donació de sang que es fa aquest any. Tal com ha explicat el secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, les expectatives per aquesta campanya, que és de tres dies, és que hi hagi 120 donacions per dia, per aconseguir unes 350 donacions en total. Les donacions que s’obtindran s’enviaran a la Creu Roja Catalana, i des d’allà es repartiran segons les necessitats. Segons dades de la Creu Roja, actualment es necessiten unes 1.000 donacions diàries. En aquest sentit, Saurí ha comentat que des de la pandèmia el nombre de donacions ha disminuït i, per tant, continua sent molt important fer donacions de sang tant aquí com a tot arreu.

Tal com ha posat en relleu Saurí, tot i que l’estiu és una època una mica conflictiva per les donacions de sang, perquè la gent està de vacances, hi ha menys donacions i a la vegada el risc d’accidents és més alt. En aquest sentit, ha afegit que Andorra, pel volum d’habitants que té, és considerat com un país molt solidari. De fet, ha comentat que en un any s’arriba a donar molt més que a tota la ciutat de Lleida, per exemple. L’any passat es van fer cinc campanyes, amb 1.595 donacions de sang i 223 nous donants. Per aquest any, pel moment ja s’han aconseguit un centenar de nous donants, gairebé tots provinents de l’escola andorrana, ja que els alumnes animen a les famílies a fer donacions de sang.

L’any passat, en la mateixa campanya del mes de juliol es van assolir les 329 donacions. L’objectiu d’aquest any és consolidar aquestes dades i, pel moment, ja hi ha moltes cites prèvies pels primers dos dies. Cal recordar que la Creu Roja recomana a les persones que vulguin fer una donació que facin una cita prèvia. Tot i així, si no és el cas, sempre s’intentarà fer lloc a una donació més. Les reserves cal fer-les al web www.donarsang.gentcat.cat

La següent campanya està prevista pel 18, 19 i 20 de setembre a Andorra la Vella. Per a fer una donació de sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg, i cal que passi un termini de dos mesos entre donacions, com a mínim, podent fer tres donacions a l’any per les dones i quatre pels homes.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play