menu Home
AndorraSocietat

Mostra de la gastronomia i la cultura portugueses a Andorra la Vella

Ràdio Valira | 6 de juliol de 2023

Andorra la Vella.- La plaça Guillemó de la capital es convertirà, aquest diumenge, en un mercat tradicional d’inicis de segle XX a càrrec del Grup de Folklore Casa de Portugal. La vuitena edició del Feirão compta amb la col·laboració del comú d’Andorra la Vella i els membres del grup, abillats amb els vestits tradicionals, presentaran quatre zones temàtiques dedicades als productes de l’hort i de la granja, dolços, salats i una improvisada taverna on els visitants podran degustar el vi blanc portuguès a més a més dels productes elaborats amb bacallà, bifanas, rissois i d’altres productes gurmet. A la zona de l’hort, els visitants podran adquirir tot tipus de verdures conreades als horts del Principat i a la granja, els més menuts podran gaudir dels animals vius de la granja com conills i galls. Els pastissos casolans compartiran protagonisme amb les nates típiques de Belém. També s’oferiran embotits de l’Alto Minho i l’oli d’oliva de Trás-os-Montes, pa de blat de moro i amb xoriç, en una passejada per la cultura gastronòmica portuguesa.

El Feirão serà amenitzat pel Rancho Folclorico dels Residents de l’Alto Minho, convidat pel grup organitzador, que durant el matí presentarà diferents balls del seu repertori. L’obertura està prevista a les 10 hores a càrrec del cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié i els visitants podran gaudir del mercat fins a les 14 hores.

A banda del mercat tradicional O Feirão el Grup de Folklore Casa de Portugal va inaugurar aquest dimecres l’exposició itinerant ‘Integrats’ a la parròquia de la Massana. La biblioteca comunal Antoni Morell presenta fins al dia 28 de juliol el recull fotogràfic de catorze instantànies realitzades pels membres del Grup de Folklore Casa de Portugal, que fusionen el vestit popular de l’Alto Minho amb el patrimoni arquitectònic del Principat d’Andorra. La cerimònia va comptar amb la cònsol menor del comú de la Massana, Eva Sansa, en presència de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mónica Bonell; la consellera general, Sílvia Riva i diferents consellers de la corporació massanenca així com diverses persones que no es van voler perdre la presentació del treball cultural i integrador del grup.

ANA





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play