menu Home
Andorra

Casal reitera la “bona salut” del sistema francès i que no els consten canvis en l’espanyol

Ràdio Valira | 28 de juny de 2023

Andorra la Vella.- Davant les afirmacions del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) que es poden donar “situacions de segregació tant en el sistema francès com en l’espanyol” i l’alerta sobre la “problemàtica” als dos models educatius “pel que fa a la continuïtat o incorporació a aquests dos sistemes d’estudiants del país”, un tema que van posar sobre la taula en una trobada amb el ministre d’Educació i Universitats, Ladislau Baró, i el secretari d’Estat d’Educació, Josep Anton Bardina, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha destacat “no hi ha cap dubte sobre la continuïtat i bona salut” del sistema educatiu francès i pel que fa a l’espanyol ha manifestat que no tenen cap “confirmació oficial” sobre canvis que es vulguin dur a terme.

D’aquesta manera, i qüestionat sobre el comunicat emès des del SEP i en què es palesa aquesta preocupació sobre l’accés als dos sistemes educatius, Casal ha manifestat que fa unes setmanes hi va haver una reunió de la comissió francoandorrana d’educació i que no es va palesar cap canvi en el sistema educatiu francès.

Pel que fa a l’espanyol, ha destacat que “no hi ha cap mena de confirmació oficial” i que es manté contactes tant amb les autoritats espanyoles de l’ambaixada espanyola com amb Madrid “per esbrinar si hi ha algun aspecte” que hagi de “preocupar” l’executiu. En aquest sentit, ha remarcat que no els consta oficialment cap modificació.

El SEP ha infornmat també que durant la trobada amb el ministre i el secertari d’Estat es va tractar també de la carrera horitzontal i la seva implantació i assegura que els nous responsables del ministeri “s’han mostrat molt oberts a treballar en la disposició transitòria d’aquest desplegament de carrera per intentar difuminar les línies vermelles – de les dues parts- i poder arribar a acords de cara al setembre”.

Quant al sistema d’avaluació dels interins, han destacat que el ministeri està d’acord en les modificacions i que es farà una reunió amb el personal fix i interí per explicar com es fan les contractacions, les places que són estructurals i les que no, i el funcionament de la borsa de treball.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play