menu Home
AndorraSocietat

El Centre de tractament de residus rep entre el novembre i l’abril un 2,5% menys de brossa

Ràdio Valira | 22 de juny de 2023

Andorra la Vella.- El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha presidit per primera vegada la comissió d’informació i vigilància del Centre de tractament de residus. Ha estat en la reunió ordinària que s’ha celebrat aquest dijous al matí, i que ha permès presentar els resultats dels plans de vigilància corresponents a l’any 2022, així com constatar que valors d’emissions permesos es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles. D’aquesta manera, s’ha informat del balanç d’activitat dels mesos compresos entre novembre del 2022 i abril d’enguany. En aquest període s’ha observat una lleugera reducció dels residus rebuts (26.232,38 tones, que és un 2,5% menys respecte el mateix període de l’any anterior) i un augment considerable de la producció energètica, que ha registrat un increment del 10%. Aquesta xifra constata el treball aplicat al centre que permet rendibilitzar la instal·lació i la producció d’energia produïda, malgrat que la rebuda de residus disminueixi.

La comissió d’informació i vigilància té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del centre, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans en relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació. La comissió compta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del ministeri de Salut, del comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play