menu Home
Andorra

Correos presenta dos segells autoadhesius de les falles i de Casa de la Vall

Ràdio Valira | 19 de juny de 2023

Andorra la Vella.- A partir dels pròxims dies 20 i 21 de juny es podran adquirir a l’estafeta temporal ubicada a l’oficina principal de Correos d’Andorra la Vella, situada al número 10 del carrer Joan Maragall, els dos segells autoadhesius (ATM) especials per a Andorra. Un està dedicat a les Falles del solstici d’estiu i l’altre, a la Casa de la Vall.

Des de l’any 2015, les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus, estan inscrites com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Les festes del foc del solstici d’estiu se celebren tots els anys en dues dates: el 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan a Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany i Encamp, i el 28 de juny coincidint amb la revetlla de Sant Pere a Ordino. Aquestes festes es continuen celebrant generació darrere generació i promouen la unió dels pobles i la família, assegurant la conservació d’aquests costums que representen la identitat d’un lloc tan especial.

Pel que fa a Casa de la Vall, és un dels monuments més simbòlics d’Andorra que es troba al cor de la capital. Es va construir a finals del segle XVI com a casa pairal de la família Busquets a sobre d’una roca amb vistes a la vall del riu Valira. El 1702 va canviar el seu ús quan la va adquirir el Consell General i la va utilitzar com a seu principal fins al 2011. En ella es van celebrar les reunions dels representants de les parròquies del Principat i servia de seu judicial. La seva arquitectura exterior mostra una planta quadrangular amb tres crugies, típica de les masies senyorials, i el seu interior està dividit en planta baixa i dues plantes en alçada.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play