menu Home
Andorra

Increments al voltant del 6% al mes d’abril en el salari mitjà i en el medià

Ràdio Valira | 15 de juny de 2023

Andorra la Vella.- El nombre d’assalariats del mes d’abril, segons les dades avançades del departament d’Estadística, se situa en 44.605 persones, el que representa un increment del 6,4% respecte al mes d’abril avançat de l’any passat. La massa salarial se situa en 107,65 milions d’euros, el que representa un augment del 12,9% i el que fa al salari mitjà avançat és de 2.413,34 euros, mentre que el salari medià se situa en els 1.925,13. La variació del salari mitjà avançat respecte al del mes d’abril avançat de l’any passat és del 6,1%, mentre que la del salari medià és del 5,8%.

Estadística també ha fet públiques aquest dijous les dades del mes de març. Així, tenim que el nombre total d’assalariats és de 45.842 persones, el que representa un 6,8% més respecte al mateix mes de l’any anterior, en què n’hi havia 42.939. El mes de març presenta l’increment més destacat del nombre d’assalariats, comparat amb el mateix mes de l’any passat, en el sector d’hoteleria, amb un 13,8% més. El sector que presenta un decrement més destacat en el nombre d’assalariats és llars que ocupen personal domèstic, amb un 2,5% menys.

La mitjana d’assalariats, d’acord amb les dades acumulades de gener a març, és de 45.782 persones, un 6,7% més comparat amb el primer trimestre del 2022. El sector que presenta un increment més destacat és hoteleria, amb un 13,8%. En canvi, els sectors que presenten un decrement més destacat són llars que ocupen personal domèstic i sistema financer, ambdós amb un 2,7% menys.

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana d’assalariats és de 42.414 persones, un 7,7% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és hoteleria amb un 22,6% més. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és llars que ocupen personal domèstic amb un 2,8% menys.

La massa salarial total del mes de març és de 113,53 milions d’euros. La variació és positiva, un 13,4%, respecte al mateix mes de l’any anterior. El sector que presenta una variació positiva més destacable és transports i comunicacions amb un 27,3% més. En canvi, l’únic sector que presenta un decrement és sistema Financer amb un 1,6% menys.

D’acord amb les dades acumulades de gener a març, la mitjana mensual de la massa salarial és de 109,29 milions d’euros, equivalent a un increment del 13,2% respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és el de comerç a l’engròs i intermediaris del comerç amb un 20,5% més. En canvi, l’únic sector que presenta un decrement respecte al mateix període del 2022 és sistema financer amb un 1,7% menys.

D’acord amb les dades recollides al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 99,42 milions d’euros, un 13,5% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és hoteleria, amb un 32,4% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

Pel que fa al salari mitjà total declarat a la CASS per al mes de març dés de 2.476,65 euros, un 6,2% més respecte al mateix mes de l’any anterior. Aquest mes, els sectors que presenten una variació positiva més remarcable són transports i comunicacions, amb un 16% més i activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 14,5% més. Per altra banda, cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior.

D’acord amb les dades acumulades de gener a març, el salari mitjà s’ha situat en 2.387,17 euros, un 6,1% més respecte al mateix període anterior. Els sectors que presenten les variacions positives més remarcables són agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un 9,8% més i activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb un 9,7% més. No hi ha cap sector que presenti una variació negativa.

Segons les dades acumulades durant els darrers dotze mesos, el salari mitjà s’ha situat en 2.343,96 euros, equivalent a una variació del 5,4% més respecte al mateix període anterior. Els sectors que presenten una variació positiva més remarcable són hoteleria i comerç a l’engròs i intermediaris del comerç, ambdós amb un 8% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

El salari medià total declarat a la CASS per al mes de març és de 1.909,06 euros, és a dir, un 6,5% més respecte al mateix mes de l’any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 16,1% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior.

La mitjana del salari medià, d’acord amb les dades acumulades de gener a març del 2023, és de 1.888,47 euros, un 7,5% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és altres activitats socials i serveis personals amb un 11,6% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana del salari medià és de 1.850,18 euros, un 5,6% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és altres activitats socials i serveis personals amb un 9,8% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play