menu Home
Andorra

Dòria, Pellicer i Liñán representaran Andorra als Jocs Europeus

Ràdio Valira | 15 de juny de 2023

Andorra la Vella.- Les palistes Mònica Dòria i Laura Pellicer, i la taekwondista Naiara Liñán seran les representants d’Andorra en els Jocs Europeus que es disputaran entre el 21 de juny i 2 de juliol a la ciutat polonesa de Cracòvia. “Els desitgem tota la sort a les nostres esportistes, que tenen opcions d’obtenir molt bons resultats” ha dit el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, en la roda de premsa de presentació de la delegació andorrana que s’ha celebrat aquest matí a la Sala Manel Cerqueda d’Andbank. L’acte, que ha estat conduït per la directora de Banca País de l’entitat financera, María Suárez, ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, el secretari d’estat, Alain Cabanes, les palistes Dòria i Pellicer, i el cap de missió, Jordi Orteu.

“He tingut una molt bona arrencada en el Mundial, i vaig disposada a lluitar per tot” ha dit Dòria, que ha afegit que “en cas de guanyar la prova, hi ha opcions de poder assegurar ja la plaça per París 2024”. Per la seva part, Pellicer s’ha marcat com a objectiu “superar les diferents rondes en les tres modalitats que participarem, que seran canoa, caiac i caiac cross” i ha afirmat que “és un honor” representar Andorra. Amb relació a les favorites, les palistes han coincidit a destacar que hi ha molt nivell malgrat que la número 1 del món, l’australiana Jessica Fox no hi participi, i han apuntat a Alemanya o Anglaterra com les grans rivals a batre. Pel que fa al Taekwondo, el seleccionador nacional, Juanjo Padrós, ha explicat que “la Naiara competirà perquè s’ha classificat entre les 16 millors” i ha afegit que “ja sabem contra qui ens tocarà, que serà Alemanya. Tindrem un combat complicat ja per començar”. Cal recordar que aquest és el primer cop que el piragüisme en aigües braves forma part del cartell dels Jocs Europeus.

Quant a la delegació, Orteu ha dit que “no hem valorat en cap moment que hi hagués participants per invitació. Pensem que hi han de ser els que s’ho han guanyat per mínima com és el cas de les tres esportistes que hi seran”. Per la seva part, la ministra Bonell ha indicat que “els esportistes sabeu que estem al vostre costat, tan de manera econòmica com donant-vos suport moral”. Una afirmació a què també s’ha afegit el secretari d’estat Cabanes, que ha explicat que “ja hem començat a trobar-nos amb alguns dels esportistes, però som conscients que esteu en plena temporada i ben segur que trobarem el moment per reunir-nos i saber com esteu tan esportiva com psicològicament”. Els nous rectors de l’esport andorrà ha confirmat que ja s’han iniciat les reunions amb les federacions.

Beques per a esports col·lectius
Durant la roda de premsa, Bonell ha reafirmat la política de beques que es va emprendre en la legislatura passada i ha comentat que “pensem que la línia de complementar les beques econòmiques amb beques de serveis és molt positiu i ens permet arribar a molts més esportistes i ajudar-los a assolir els seus objectius”. A més a més, la titular de la cartera d’Esports ha confirmat que l’ampliació del CTO continua endavant.

Parlant de beques, el secretari d’estat ha posat sobre la taula una de les novetats que el nou ministeri està estudiant. “Estem valorant la possibilitat que els esportistes que participen en esports col·lectius puguin entrar a formar part del sistema de beques i puguin presentar també les seves sol·licituds, perquè, al cap i a la fi, tenen les mateixes necessitats que la resta” ha dit Cabanes. No obstant això, ha deixat clar que aquesta opció es troba, avui en dia, en fase d’estudi.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play