menu Home
AndorraSocietat

Bàtxelor en Infermeria renovat amb nova metodologia

Ràdio Valira | 14 de juny de 2023

Sant Julià de Lòria.- El bàtxelor en Infermeria, una de les titulacions amb més trajectòria a la Universitat d’Andorra (UdA), estrenarà nou pla d’estudis aquest mes de setembre. La principal novetat és l’adaptació al nou model educatiu de l’UdA, que elimina el concepte clàssic d’assignatura i que es basa en l’assoliment de competències. Cada semestre es dividirà en dos o tres mòduls que s’oferiran en paral·lel. En cada mòdul, els estudiants hauran de resoldre un repte treballant i integrant els continguts de manera transversal. Així, el repte és el que dinamitzarà tots els continguts, que s’estructuraran a través de seminaris, treball guiat i treball personal.

 

El bàtxelor en Infermeria forma professionals amb un perfil generalista amb capacitat de dissenyar, gestionar i coordinar cures infermeres de qualitat. La formació és presencial, i els estudiants disposen de laboratoris amb tecnologia capdavantera per dur a terme simulacions clíniques d’alta fidelitat. Les estades formatives clíniques es poden fer en centres sanitaris d’Andorra, Espanya, França, Portugal o Mònaco, i l’UdA ofereix ajuts per sufragar part de les despeses derivades d’aquestes estades quan es duen a terme a l’estranger.

 

La nova metodologia facilita que els estudiants treballin de manera col·laborativa i transversal, i potencia l’atenció personalitzada que ofereix el professorat de la Universitat d’Andorra. A més, el nou model educatiu permet que els estudiants vegin encara més l’aplicació pràctica dels continguts teòrics que van adquirint, a través de reptes similars als que es podran trobar al món laboral. Pel que fa a l’avaluació, el pes principal el tindrà l’assoliment del repte, però també s’avaluaran les competències que s’aniran adquirint en els diferents seminaris que componen els mòduls.

 

El nou pla d’estudis ha estat aprovat avui pel Govern d’Andorra, un cop avaluat i acreditat per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA), cosa que en garanteix la qualitat i el reconeixement europeu. Inclou, de fet, crèdits vehiculats en anglès per fomentar la mobilitat internacional.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play