menu Home
AndorraSocietat

AM.- El comú preveu inaugurar el tobogan exterior dels Serradells el 24 de juny

Ràdio Valira | 6 de juny de 2023

Andorra la Vella.- El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha anunciat, durant la celebració del consell d’infants, que el tobogan de la piscina exterior dels Serradells podria ser inaugurat coincidint amb la festa del poble, el 24 de juny. Així, ha posat en relleu que “la idea” és poder posar en marxa aquesta atracció coincidint amb la festivitat de sant Joan, però ha afegit que caldria veure “si el temps ho permet” i també “l’avançament de les obres”, de totes maneres s’ha mostrat optimista i ha remarcat que creu que serà “possible”.

Així, els infants podran gaudir, durant la festa del poble, d’inflables d’aigua a l’exterior del centre esportiu i també de l’entrada a la piscina de manera gratuïta. En principi, també podran gaudir d’aquest nou atractiu construït al centre esportiu. Aquesta infraestructura ha tingut un cost de gairebé 220.000 euros i s’ha fet amb la idea que sigui un atractiu en els mesos d’estiu.

A banda d’aquestes propostes per a la festa del poble, Astrié també ha comentat que durant la festa major d’Andorra la Vella, el primer cap de setmana d’agost, els infants podran gaudir d’inflables, la festa de l’escuma i cinema a la fresca. També per la festa major de Santa Coloma, que serà els dies 19, 20 i 21 d’agost, hi haurà cinema a l’aire lliure.

Aquestes propostes lúdiques han estat anunciades pel cònsol en el marc de la celebració del consell d’infants, una sessió en què les sis escoles de la parròquia han presentat els seus projectes finals i han estat votats. Astrié ha subratllat que hagin estat projectes que hagin entrat molt al “detall” fins i tot amb propostes de maquetes i pressupostos i també el fet que “moltes siguin realitzables” algunes fins i tot en un termini de temps curt. El cònsol també ha volgut incidir en les temàtiques dels projectes, molt “transversals” i que abracen aspectes com la mobilitat, el medi ambient, la cultura o el turisme. En aquest sentit, ha volgut felicitar els participants, ja que ha valorat que han fet “una feina excel·lent”.

El cònsol major ha manifestat que moltes propostes posades sobre la taula aquests darrers anys han estat materialitzades i ha posat com a exemple el tobogan en forma de piràmide del parc Central o que hi hagi més fonts en espais públics. Ha recordat que ara els alumnes proposen lavabos en parcs que s’han construït recentment i ha afegit que aquestes propostes serveixen per “prendre consciència de les necessitats d’aquestes franges” d’edat.

Els joves consellers han exposat les diferents propostes en les quals han anat treballant al llarg del curs. Així, des de l’escola andorrana d’Andorra la Vella s’ha posat sobre la taula recuperar el camí escolar, amb els objectius de guanyar en seguretat, salut, reduir la contaminació, socialitzar i millorar el trànsit. Astrié ha valorat la millora en el trànsit que aquesta proposta pot comportar i també la creació de “comunitat” perquè els infants podrien fer el trajecte caminant amb companys i d’aquesta manera “parlar i no estar tant amb el telèfon”. Ha manifestat que es podria habilitar aprofitant que la vorera a Santa Coloma és ara molt ampla i, per tant, en un termini de temps curt aquesta proposta es podria materialitzar, ha afegit.

Des de l’escola francesa de Santa Coloma han tornat a posar sobre la taula una proposta que ja es va fer en altre consell d’infants: una biblioteca a Santa Coloma i també que hi hagi més lavabos a parcs que ara no en tenen. El cònsol major ha destacat que aquesta biblioteca podria ubicar-se en els locals de la planta baixa de l’edifici del Cedre que es vol destinar a pisos a preu regulat. Ha aclarit que en principi es pensa a posar-hi la ludoteca, però que potser hi hauria espai per a les dues coses.

L’escola francesa d’Andorra la Vella ha proposat un ‘pump-track’, un circuit d’obstacles per a bicicletes i un camí segur per anar en bici. Pel que fa al primer projecte la idea és que pogués anar en un terreny al costat del parc fluvial i el cònsol major els ha indicat que no es tracta d’una parcel·la propietat del comú i que caldria negociar amb el propietari i ha valorat que és una proposta que li agrada “molt”. Pel que fa al circuit de bicicleta, també s’ha referit a l’amplada de la voravia a Santa Coloma i que es podria reforçar la senyalització en el recorregut ja existent per fer-lo més segur.

Des del British College han treballat la proposta d’un parc d’aigua que ubicarien al parc Central. Alguns dels consellers han plantejat dubtes sobre el projecte en un moment de sequera i des del centre han respost que s’utilitzaria aigua del riu que es retornaria. El cònsol major ha manifestat que es va pensar en una proposta similar, una piscina convertible en pista de gel, però que es va desestimar perquè es necessitava una maquinària funcionant tot el dia, ja que el gel no és fàcil de mantenir.

El col·legi Janer ha suggerit embellir els passos de vianants de l’avinguda Meritxell des de la plaça Rebés a la Rotonda amb diferents dibuixos que serveixin per donar a conèixer als turistes el patrimoni cultural del país.

I a l’últim, des del Sant Ermengol han presentat un gimnàs per a joves d’entre els deu i els quinze anys que es podria ubicar “als Serradells, la Llacuna o l’estadi comunal”. Astrié ha destacat els “avantatges físics i emocionals” que comportaria propostes com aquestes com a “alternativa” a les noves tecnologies.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play