menu Home
Andorra

Speakers’Corner: aigua termal, hidroioga i un concert de guitarra per equilibrar el nostre centre energètic

Ràdio Valira | 2 de juny de 2023

Escaldes-Engordany.- El bioquímic japonès Masaru Emoto és reconegut mundialment per afirmar que l’aigua no només recull informació, sinó que és sensible als sentiments i a la consciència. Segons Masaru, la informació de l’entorn es fa visible als cristalls d’aigua, que es deformen davant de qualsevol missatge de veu, sentiment o música modificant-ne l’estructura molecular. Aquest fet, per a molta gent, es tracta d’un descobriment espectacular, ja que, entre altres coses, el nostre cos està format per més d’un 60% d’aigua.

A partir d’aquesta premissa i aprofitant la seva experiència com a naturòpata i músic, Georgina Goñi i Salvador Vaamonde, respectivament, han proposat dins el cicle de debats Speakers’Corner el taller grupal ‘Hidroioga’, que tindrà lloc el proper sis de juny a l’espai spa de l’Hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany. Una activitat oberta a tota classe de públic que proposa connectar amb el poder de l’aigua a través d’una pràctica de ioga i meditació en aigua termal acompanyada de musicoteràpia en directe. “És la primera vegada que fem aquesta sessió” anunciava Vaamonde, l’encarregat de la part musical, mentre explicava que ha creat expressament una composició per a l’ocasió inspirant-se en l’estudi d’Emoto que interpretarà amb una guitarra i utilitzant un amplificador ‘infinite sustain’ per a crear un ambient especial. “Arribarem a una freqüència de 432 hertzs” avançava el músic.

Goñi i Vaamonde, de fet, es coneixen des de fa tres anys i tenen com a nexe comú el centre de ioga i meditació Mosaic d’Andorra la Vella, on ella n’és la directora i ell formador de terapeutes. “Ja havia fet algun concert meditatiu, però vaig pensar que havia arribat el moment de proposar alguna activitat diferent” comentava el Vaamonde. “Volíem donar la volta a una sessió de ioga convencional generant efectes i paisatges sonors a diferents parts de la ment i se’ns va acudir la idea d’ajuntar ioga, música i aigua” afegia Goñi mentre assegurava que pot venir tothom qui vulgui a provar-ho. “Practicar ioga a dins de l’aigua és molt més fàcil i, a més, aporta beneficis diversos com la millora d’articulacions, de la postura, pau i calma mental” assenyalava la naturòpata.

El taller, en aquest sentit, s’iniciarà amb una introducció sobre la figura d’Emoto i els missatges de l’aigua. A continuació, tindrà lloc la sessió de ioga a càrrec de Goñi, que s’articularà a través de la pràctica de diverses postures i s’acompanyarà amb el concert de guitarra per part de Vaamonde. “Esperem que sigui un èxit i que el puguem tornar a repetir aviat!” plantejava Goñi.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play