menu Home
Andorra

Lasne pren possessió del càrrec de director de la policia

Ràdio Valira | 22 de maig de 2023

Andorra la Vella.- El nou director del departament de Policia, Bruno Lasne, ha pres possessió del càrrec aquest dilluns al matí en un acte presidit per la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León. L’acte de jurament de Lasne ha tingut lloc a les dependències del ministeri i ha comptat amb la presència de la seva família, del director adjunt, Miquel Àngel Barbolla, i del fins ara director Jordi Moreno.

Bruno Lasne, de 58 anys, va néixer el 6 de novembre del 1964 i el 28 d’abril del 1987 es va incorporar al Cos de Policia, on inicialment es va especialitzar en desactivació d’explosius. Durant la seva extensa trajectòria, en què va anar progressant fins a esdevenir oficial, ha estat cap del grup de Seguretat Ciutadana, cap del grup TEDAX, sotscap i cap del grup de Protecció de Personalitats, cap del grup d’Investigació Criminal General, cap de la unitat de Seguretat Ciutadana i cap de la unitat Especial d’Intervenció. El febrer del 2014 va ser nomenat director adjunt i cap de la divisió que englobava les àrees de Seguretat Ciutadana i Grups Especialitzats, Seguretat Viària, i Fronteres i Estrangeria. El desembre del 2017 va esdevenir director adjunt i coordinador de tot el departament, càrrec que ha mantingut fins a l’actualitat.

A més, va ser representant d’Andorra al Consell d’Europa en el comitè d’experts contra el terrorisme i en el comitè d’experts dels serveis penitenciaris i de provació sobre la radicalització i extremisme violent. El nou director també va ser el màxim responsable de la seguretat durant la Cimera iberoamericana de caps d’estat i de govern que es va celebrar al Principat.

El consell de ministres va aprovar el seu nomenament el passat dimecres després del cessament per jubilació de Jordi Moreno.

ANA

 


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play